Egy család a meredek szikla szélétől csupán centiméterekre verte fel a sátrát

A helyi mentőszolgálat munkatársai vették észre, hogy egy gyerekes család a földcsuszamlásokról ismert veszélyes partszakaszon, egy szikla szélén vert sátrat az Egyesült Királyságban, az Észak-Yorkshire megyei Staithesben.

A parti őrség munkatársai is megdöbbentek a látványtólForrás: Staithes Coastguard/Facebook

A parti őrség által megosztott, megdöbbentő drónképek azt mutatják, hogy a meredek szikla szélétől csupán centiméterekre verték fel a kis sátrat. Azonnal riasztották rendőrséget, de az nem derült ki, hogy a koronavírus-korlátozások megsértése miatt megbírságolták-e őket. A kormány honlapján olvasható útmutató ugyanis a következőket írja: „Nem hagyhatja el otthonát vagy lakóhelyét nyaralás vagy éjszakai tartózkodás céljából, kivéve, ha erre ésszerű magyarázata van."

Ennél közelebb a sziklaperemhez már nem is verhették volna fel a sátratForrás: Staithes Coastguard/Facebook

De ami még ennél is fontosabb: figyelmeztették őket a sátruk veszélyes elhelyezkedése miatt, különösen az utóbbi földcsuszamlások miatt. A múlt hónapban a mentőszolgálat munkatársai vették észre, hogy földcsuszamlások következtében sziklák zuhantak a mélybe, és 200 tonna kő hullott az alatta lévő strandra a Runswick-öbölben – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek