Játszóteret és medencét is tervez a vadaspark a leendő mosómedve-kifutóba

Tágasabb és korszerűbb kifutó építését tervezi mosómedvéinek a Budakeszi Vadaspark. Az állatok életminőségét javító fejlesztésnek köszönhetően a mosómedvék nagyobb élettérben élvezhetik majd a mindennapokat, a látogatók pedig szinte testközelből szemlélhetik őket. Ezért a Vadaspark  adománygyűjtést szervez, amelynek célja összesen 4 millió forint összegyűjtése. A látogatók, az állatbarátok és mindazok segítségét kérik, akiknek fontos a mosómedvék ügye, az állatok mindennapi boldogsága, tudtuk meg a Budakeszi Vadaspark sajtóközleményéből. 

A mosómedvék boldogabbak lennének, ha egy nagyobb kifutót kaphatnának, míg a látogatók jobban szemügyre vehetnék ezeket a kedves állatokatForrás: Linda Surányi/Budakeszi Vadaspark

Egy nagyobb otthonban több hely jutna a pihenésre, a játékra és a foglalkozásokra. A tágasabb terekkel természetközelibb kialakítás jár, melynek köszönhetően további nélkülözhetetlen környezetgazdagítási eszközök, mint például mászókák, mosómedve-játszótér és -medence elhelyezésére nyílik lehetőség. Mindemellett az állatorvosi kezelések és az állati tréningek is nagyobb élettérben folyhatnak, mellyel a beköltöző mosómedvék egészsége tovább támogatható.

A Budakeszi Vadasparkban jelenleg két mosómedve él.

Salamon, aki barátságos és kíváncsi természetével, valamint ügyes trükkjeivel szinte azonnal belopta magát a látogatók szívébe, és Gordon, aki pedig a zárva tartás ideje alatt érkezett új otthonába, így a látogatók személyesen eddig még nem találkozhattak vele. Bár a fiatal jövevény minden szükséges állatorvosi kezelést megkapott, maradása attól függ, hogy mennyire tud összeszokni lakótársával, Salamonnal. Ha Gordon végül más állatkertbe vagy vadasparkba költözik, Salamon akkor sem marad egyedül. A Vadaspark az állatkertek szövetségén keresztül igyekszik neki megfelelő társat találni.

Mindazok segítségét kéri, akiknek fontos a mosómedvék ügye, az állatok mindennapi boldogságaForrás: Linda Surányi/Budakeszi Vadaspark

Aki segíteni szeretne, egy nyári futással is hozzájárulhat a kifutó megépítéséhez. A Budakeszi Vadaspark és a CoffeeRUN idén is megrendezi a tavaly debütált, nagy sikerű Fuss, Forest! Jótékonysági Futást. „A nagy mosómedve-küldetés" elnevezést kapott futóversenyen a nevezők a mosómedvék új kifutójának megépülését támogatják. A június 5-i jótékonysági rendezvény helyszínét most is a Budai-hegyek páratlan szépségű és emelkedőkben gazdag környezete adja.

A Budakeszi Vadaspark a beérkezett adományokat és a futóverseny bevételeit 100%-ban az új mosómedve-kifutó megépítésére fordítja.

A támogatásokat a Budakeszi Vadaspark hivatalos bankszámlaszámára lehet elküldeni. A gyűjtés előrehaladását a felhívás hivatalos oldalán folyamatosan nyomon lehet követni, jelenleg 500 ezer forintál jár. A Budakeszi Vadaspark és az adománygyűjtés hivatalos honlapja ide kattintva  érhető el, az Erdei Futás hivatalos honlapját pedig ide kattintva találják meg. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek