Megújul a Nagymező, a Festetics-kilátó, és vadaspark is nyílik Gyenesdiáson

Akár a patkolókovács vagy a pék munkáját is kipróbálhatja bárki a virtuális világban, a természetben pedig megújul a Nagymező és a Festetics-kilátó, s vadaspark is nyílik. Ez csak néhány újdonság a Bakonyerdő Zrt. fejlesztései közül. A Keszthelyi-hegység számtalan kilátóval, túraútvonallal és látnivalóval várja a természetjárókat, és most összesen 60 millió forint ráfordításával valósít meg fejlesztéseket. Ezek többsége Gyenesdiást, illetve a település környéki erdőket érinti.

Megszépül a Festetics-kilátóForrás: gyenesdias.info.hu

Nagymező a kirándulók egyik kedvenc célpontja, egyben a túrázók kedvelt kiindulópontja. Itt egy "játszóvár létesül, két újabb tűzrakó helyet létesítünk, a meglévőket felújítjuk és erdei bútorgarnitúrákat helyezünk ki" – mutatta be a terveket Gerencsér Zoltán, a Bakonyerdő Zrt. ökoturisztikai főelőadója.

Innen, a Nagymezőről eddig is többfelé vehették az irányt a kirándulók, s hamarosan egy újabb lehetőséggel bővül a célpontok köre. "Az egyik fejlesztésünk a Festetics-turistaút kialakítása, amely a Nagymezőt köti össze Vonyarcvasheggyel. Ez egy meglévő erdészeti út, területtisztításra lesz szükség és egy helyen erdei bútorokat helyezünk ki. A Nagymező előtt indul és Berzsenyi kilátó irányába halad majd az út, de nem éri el azt. Innen tovább a Hosszú-völggyel párhuzamosan megy tovább. A nyomvonal rácsatlakozik a piros sávra, amely Vonyarcvashegyen, a Helikon Taverna közelében ér véget, ezt megelőzően, még bent a hegységben egy kedvelt magaslaton egy erdei menedékházat alakítunk ki" – tette hozzá.

Festetics-turistaút körülbelül négy kilométer hosszúságú lesz, s a tervek szerint nyáron már végig is járhatjuk. Ugyancsak ekkora fejeződik be a Festetics-kilátó felújítása.

Az erdőből a település belterületére érve a Festetics Imre Állatparkban őshonos magyar állatfajok – többek között bivalyok, lovak, szamarak, mangalicák és a baromfiudvarok lakói várják (természetesen a lehetséges nyitás után) a kicsiket és a nagyokat. Az állatpark egy 4,6 hektáros területtel bővül: itt vadasparkot alakítanak ki.

Az Állatpark egyik lakójaForrás: gyenesdias.info.hu

A vadasparkba kerülnek Magyarországon élő nagyvadak: gímszarvasok, dámvadak, muflonok és vaddisznók.

Az új vadaspark területén kialakítanak egy lovaskarámot is, így a környékbeli lovardák segítségével lovagoltatásra is lesz lehetőség.  Az állatpark területén felújították a karámokat, állatismertető táblákat és új játszótéri eszközöket is kihelyeztek. A Természet Háza Látogatóközpont pedig – amint a járványügyi korlátozások enyhülnek és a létesítmény kinyithat – modern újdonsággal várja majd a látogatókat.

A Természet Házában a a modern technika segítségével visszautazhatnak a múltba isForrás: gyenesdias.info.hu

Egy VR-szobát alakítottak ki (virtuális valóság), melyben a speciális eszköz segítségével különleges élmény vár a vendégekre – írja a Zaol.hu.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek