Nyitáskor újdonságokkal várják a látogatókat a Budakeszi Vadasparkban

Látogatók ezrei várják, hogy a Budakeszi Vadaspark ismét kinyithassa előttük kapuit. Megéri azonban türelmesnek lenni, mert a park a koronavírus-járvány okozta kényszerpihenő ellenére sem tétlenkedett. És bár ez a kényszerpihenő itt is közel öt hónapja tart, mégis van benne valami jó: a látogatókat számos újdonság várja majd az újranyitáskor, hogy az élményben minden korosztály örömét lelhesse. 

Az új információs táblák segítik a könnyed tanulástForrás: Linda Suranyi

A park küldetése, hogy kicsiknek és nagyoknak interaktív módon, testközelből, játékos formában mutassa be a Kárpát-medence őshonos élővilágát. Ezt szolgálják a jelenlegi fejlesztések is. Új otthont kapnak az intézmény madarai, hiszen látványos röpdékkel bővül a Vadaspark és a Budakeszi Dinópark közötti terület. A madarak a nyolc kifutót a munkák befejezését követően vehetik birtokba, az érdeklődők pedig a jelenlegi látványvilágba illő stílusú sétaúton járhatják majd ezeket körbe. Bella és Belizár, a hóbagolypár is ide költözik, mert régi helyüket egy 80 fős fedett foglalkoztatótér veszi majd át. 

Épül a röpde is a madaraknakForrás: Linda Suranyi

A játszva tanulásban ezentúl piktogramokkal ellátott, egyedi tervezésű fajleíró táblák segítik a gyerekeket és a felnőtteket. A látogatók az újfajta tanulási élményt 30 állatfaj kifutója előtt próbálhatják ki.

Még több zöld játék lesz, hiszen a legkisebbek örömére faállatokkal, homokozóval és állatnyomokkal bővült a „Bárcsak erdész lehetnék!" játszótér, a természet valódi érintését pedig a játszótér mellett kialakított Kneipp mezítlábas tanösvényen lehet megtapasztalni. A „Legyen az erdő mindenkié!" sorozat színes táblái bemutatják az erdész munkáját, az örökerdő-gazdálkodás alapjait és a hazai erdők változatos állat- és növényvilágát. Új játszóteret és esőbeállókat kap a közelben lévő Szilfa-tisztás is.

Még üres a Vadaspark, de már arra készülnek, hogy sok újsdonsággal lepjék meg majd a látogatókatForrás: Linda Suranyi

A Budakeszi Vadaspark reméli, hogy a látogatók minél előbb birtokba vehetik és kipróbálhatják a fejlesztéseket. Addig is érdemes nyomon követni a Vadaspark Facebook- és Instagram-oldalát, mert az állatbarátok a rendszeres online közvetítéseknek és képeknek köszönhetően továbbra is kivehetik részüket az állatok mindennapjaiból – írta sajtóközleményében a Budakeszi Vadaspark. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek