Nem fogják elhinni, hogyan csempésztek drogot egy panamai börtönbe

Panamában a hatóságok pénteken elfogták a világ talán legcukibb drogcsempészét, egy bolyhos fehér macskát, miközben az megpróbált bejutni a börtönbe. A cica testéhez kötözött tasakban kész drogarzenált találtak. A macskabűnözőt – akit csak narcocat, azaz narkós macska néven emlegetnek – Panama fővárosától északra, a karibi Colon tartományban lévő Nueva Esperanza börtön előtt fogták el, ahol több mint 1700 fogoly tartózkodik. Íme, a bűnözővé tett állatka!

Az állatnak a nyakába volt kötve egy kis csomag, amely fehér port, növényi leveleket és származékokat tartalmazott Andres Gutierrez, a panamai büntetés-végrehajtási rendszer vezetője szerint. Egy másik tisztviselő szerint valószínűleg kokain, crack és marihuána volt a fehér cicusnál. Nem ez az első ilyen kísérlet, amikor állatokat próbáltak bevetni a bűncselekményekben.

A foglyok gyakran étellel csábítják magukhoz azokat az állatokat, amelyeket kintről korábban az emberek drogokkal „felszereltek".

Természetesen vizsgálatot indítottak az állat felhasználásával történt illegális anyagok csempészése miatt a börtönben, és fényképeket tettek közzé a kábítószerről, illetve a tetten ért, elzárt macskáról is. Az állatot egy háziállat-örökbefogadó központba szállítják.

Tudta nélkül lett tettes a cica - illusztrációForrás: MartaNemcova/Pixabay

Panamában 23 börtönben mintegy 18 000 fogvatartott él, többségükben rettentő a zsúfoltság. Korábban a hatóságok már lefoglaltak olyan kábítószereket, amelyeket galambok vagy drónok felhasználásával igyekeztek eljuttatni a börtönökbe – írja a france24.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek