Börtönbe került a notórius bliccelő, aki 30 gépre szállt fel jegy nélkül

A 69 éves Marilyn Hartmantnak nem kevesebb, mint 30 járaton sikerült jegy nélkül utaznia. A notórius bliccelő először 2002-ben szállt fel jegy nélkül a repülőre, első útja Koppenhágába vezetett, a második pedig Párizsba. Aztán repült még Seattle-be, Phoenixbe, Philadelphiába, Atlantába, San Franciscóba és Londonba is.

A chicagói O'Hare repülőtérForrás: Nicola/commons.wikimedia.org

Először 2014 augusztusában tartóztatták le, amikor a kaliforniai San Jose-ból épp Los Angelesbe készült. Azóta többször is elfogták, az O'Hare reptéren már jól ismerik, többek között 2019-ben fogták el itt, amikor a próbaidő ellenére újra próbálkozott a blicceléssel, akkor nyomkövetőt kapott.

Hartman egyébként pont két nappal korábban egy interjúban jelentette be, hogy felhagy a blicceléssel. Mint hozzátette, el kell mondania, soha nem egyedül sikerült kiviteleznie ravasz tervét - mindig hozzásegítette az, hogy átengedték az ellenőrzésen. "Úgy kerültem ki, hogy mindig követtem valakit. Például egy kék táskás fiatalembert. Aztán beálltam a sorba a biztonsági ellenőrzésen, és átengedtek, azt hitték, a fiatalemberrel vagyok" - fejtette ki stratégiája lényegét.

Hartmant egyébként bipoláris zavarban szenved, és a hatóságok úgy ítélték meg, hogy a bírósági eljárás szempontjából nem cselekvőképes. Mint a nő elmondta, akkor sem volt boldog, amikor ide-oda repülgetett, a depressziója akkor sem múlt. Múlt héten viszont újabb szökést kísérelt meg, így jelenleg egy illinoisi börtönben tartják fogva - derül ki az insider.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek