Egy utazgató nagymama lett a kínai nők példaképe

Hat hónappal ezelőtt Su Min otthagyta boldogtalan házasságát, azóta autóval fedezi fel Kínát, miközben kínai nők millióinak vált példaképévé. A végtelen házimunkát, a férjével folytatott vitákat és a feleségként elnyomó normát hátrahagyva félévre útnak indult, ami olyan jól sikerült, hogy azt mondja, talán évekig is eltarthat, míg teljesíti az álmait – írja az explorersweb.com.

Már több mint fél éve az autója és a sátra az otthonaForrás: YouTube.com

Su Min egy 56 éves nyugdíjas nagymama a közép-kínai Henan tartományból. Egészen a közelmúltig eleget tett a házassági és anyai kötelezettségeinek, de idővel a boldogtalansága mély depresszióvá vált, és férje verbálisan erőszakos követelőzései, illetve saját szorongásai miatt arra a szabadságra vágyott, amelyre gyermekkorából emlékezett. A Tibetben született Su 12 km-t gyalogolt otthona és az iskola között, rácsodálkozva az alkalmanként elhaladó kamionosok szabadságára. Ő is arra vágyott, hogy egy jármű volánja mögött üljön.

Amikor a lánya ikreknek adott életet, őket is szeretettel gondozta. De mindeközben a felfedezés szabadsága vonzotta. Havi 300 dolláros nyugdíjából és megtakarításaiból vásárolt egy fehér Volkswagent, és amikor az ikrek iskolába kezdtek járni, tetőtéri sátrat rögzített az autójához, és útnak indult. Tavaly szeptemberben elhagyta Zhengzhout, és több mint 13 000 kilométert tett meg.

Meglátogatta Kína leghíresebb helyszíneit: a történelmi Hsziant, a hegyvidéki Szecsuánt, Lijiang óvárosát, és már több mint hat hónapja úton van. A döntését kinevető férje azóta nem látta, amióta útnak indult. Pénztakarékossági okokból a fizetős autópályák helyett alacsonyabb rendű utakon vezet, és a nyilvános fürdőházak zuhanyzóit veszi igénybe.

Mindeközben filmezi az útját, és közzéteszi az interneten, amelyet milliók néztek meg.

"Hogy miért csinálom? Mert az otthoni élet túlságosan felkavaró. Korábban azt hittem, hogy én vagyok az egyetlen ember a világon, aki boldogtalan, de miután láttam, hogy hány ember azonosul a videóimmal, rájöttem, hogy sokan vannak olyanok, mint én" – mondta Su.

Leginkább a nők csodálják, mert bátran meglépte azt, amiről sokan csak álmodoznak, de néha ellenségesen is fogadják. Egy férfi megjegyezte, hogy ha valaha is találkozik vele, akkor megveri, mert online kiteregeti a családja szennyesét. Bár Su-t örömmel töltötte el ikerunokáinak gondozása, egyedül megélt kalandjai páratlan boldogságot nyújtanak számára, annak ellenére, hogy parkolókban eszik, éjszaka egyedül bújik a sátrába, és az elmúlt félévben csak egyszer látta lányát és az unokáit. De másképp nem is lehetne boldogabb. "Annyi évbe telt, mire rájöttem, hogy önmagamnak kell élnem" – fogalmazott Su.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek