Látványos dokumentumfilm készült a kínai bányákról és gyárakról

  Richard John Seymour 18 perces rövidfilmjében a kínai bányák és gyárak világába kalauzol minket, hogy a mindennapi termékek mögötti, fáradtságos munkát vizuálisan izgalmas felvételeken keresztül mutassa be, tudtuk meg a Designboomtól.

  A komor hangulatú filmben egy munkás beszél az életéről, miközben gyári gépek kattognak a háttérben. Felvételeket láthatunk Baotou acélgyártó városából, amint egy tóba öntik a szennyvizet, munkásokat, amint karácsonyi dekorációk millióit készítik, áruszállító konténerek százait, ahogy Csingtao kikötőjében terpeszkednek. A képeken keresztül józan pillantást vethetünk a kortárs fogyasztói társadalom hatására.

  Seymour egyik leghatékonyabb kifejezőeszköze a mértékek kontrasztja. Hatalmas tájak kerülnek szembe az apró munkásokkal, embereket láthatunk, amint fáradhatatlanul dolgoznak, ahogy mérhetetlen teherszállító hajókba dobozokat rakodnak.

  Richard John Seymour: Consumedscreenshot/https://vimeo.com/531187688
  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!