Ilyen, amikor Godzilla betér egy szupermarketbe

Hatalmas nézettséget produkál az interneten az a videó, amin egy óriásgyík bemegy a szupermarketbe. A termetes szalagos varánusz Thaiföldön, Bangkokban hozta a frászt a vásárlókra. Az incidens eredeti video-tweetje nagyon gyorsan közel egymillió megtekintést eredményezett, mielőtt azt törölték volna. Az ijesztő klipben – amelyet újra közzétettek a közösségi médiában és a legnagyobb videómegosztón – az látható, ahogy a hatalmasra nőtt hüllő egy polc tejére mászik, amelyről lesodorja a dobozokat a döbbent bámészkodók kiáltozásai közepette – írja a New York Post.

„A polcok tönkrementek! Ó, Istenem! " – hallható egy hang a videón. Az akár 8 méter hosszúra megnövő hüllő a világ második legnagyobb gyíkja a komodói sárkány után. A videó azzal zárul, hogy a varánusz a polc tetején, a mennyezet közelében megpihen. A hatalmas méretük ellenére szerencsére ezek a ragadozók nem jelentenek veszélyt a felnőttekre, ugyanakkor a gyerekekre ártalmasak is lehetnek.  A Michigani Egyetem Állattani Múzeumának szakértői szerint ezek a hüllők a tojásoktól kezdve a kisemlősökig mindenféle élelmet elfogyasztanak.

A természetben is ijesztő lehet egy találkozás a világ második legnagyobb gyíkjával - illusztrációForrás: Taka/Wikipedia

Mindazonáltal a videó komolyan felkeltette az érdeklődést. "Godzilla létezik" – írta az egyik közösségi média felületén egy hozzászóló. Egy másik „lidércesnek" minősítette a jelenetet. "Ha éhes vagy, látogasd meg a 7-Eleven-t, mi?" – viccelt egy másikuk a kisbolt-lánc mottójára hivatkozva.

Nem ismert, hogy a varánusz miért lépett be egyáltalán az üzletbe, bár egyesek feltételezik, hogy megpróbálta elkerülni a párás kültéri hőmérsékletet. Nem ez az első eset, hogy a szalagos varánusz megijesztette az embereket. 2016-ban nagy mennyiségű hulladék lepte be a bangkoki Lumpini parkot, ami megkárosította a növényvilágot és ilyen félelmetes kinézetű látogatókat is odavonzott.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek