Már jachton is eltölthetik a karantén idejét a Thaiföldre érkező turisták

Thaiföld felajánlja a látogatóinak, hogy a karanténidőszakot egy jachton töltsék el. A programot már novembertől kezdve tesztelték, mostantól pedig várhatóan körülbelül 100 jacht áll a turisták rendelkezésére Phuketen. Az utazóknak a karantén idején olyan okos karkötőt kell viselniük, amely figyelemmel kíséri a helyadataikat, de a testhőmérsékletüket és a vérnyomásukat is méri. Az eszköz a tengeren 10 km-es távolságban képes adatokat továbbítani - derül ki a lonelyplanet.com cikkéből.

Charter-katamarán Phuketen - illusztrációForrás: Phuketian.S/shutterstock.com

A hajókat a Thai Királyi Haditengerészet kíséri figyelemmel és követi nyomon, amikor letelt a 14 napos karantén, az utazók kiköthetnek, és a szárazföldre léphetnek. Phuketre idáig nagyrészt nem engedték be a turistákat, így a turizmusra nagyban támaszkodó sziget nem kis bevételtől esett el, most ezzel a kezdeményezéssel is igyekeznek újra felzárkózni.

Ugyanakkor nem ez az egyetlen olyan karanténmegoldás az országban, mely egyben turisztikai vonzerőt is igyekszik képviselni. Korábban már elindították a "golfkarantént" is, melynek keretében az utazók egy golfközpontban tölthetik az elszigetelődésük napjait. Az első három napban szigorúan a szobájukban kell maradniuk, majd tesztet kell végeztetniük, és ha a teszt eredménye negatív, akkor a vendégek játszhatnak, és igénybe vehetik az üdülőhely létesítményeit. Az első ilyen csoport már le is töltötte a karantént.

Az ország idegenforgalmi minisztere, Phiphat Ratchakitprakarn ezt a metódust szeretné több karanténhotelre is kiterjeszteni, így az utazók valamely népszerű turisztikai területen, tengerparti üdülőhelyen tölthetnék a kötelező 14 napot. Három nap után elhagyhatnák a szállodai szobájukat, de még 11 napig kellene a szállodában maradniuk. A tervet várhatóan áprilistül vagy májustól meg is valósítják Phuketen, Krabin és Chiang Mai-on.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek