Ez a thaiföldi sziget karantén nélkül engedi majd be a beoltott utasokat

Thaiföld azt tervezi, hogy július 1-től a beoltott utasoknak nem kell majd karanténba vonulniuk, ha Phuket szigetére érkeznek. Ugyanakkor már áprilistól kezdődően hoznak enyhítéseket, az ország 14 naptól 10 napra rövidíti a kötelező karantén idejét.

Csónak Phiket partjainálForrás: GeoTravellers/commons.wikimedia.org

Ha a kezdeményezés sikeres lesz, októberben más népszerű úti célok is követik a példát, például a Szamui-szigetek, Krabi, Pattaja és Csiangmaj. A kormány már jóváhagyta a phuketi tervet, azonban még a phuketi kormányzónak és a járványkezelési központnak is rá kell bólintania.

A júliusi nyitás előtt, várhatóan áprilistól kezdődően még szeretnék beoltani Phuket lakóinak legalább 70%-át, vagyis minimum 450 000 embert. A tervek szerint az év harmadik negyedévében már mintegy 100 000 turistát tud fogadni a sziget.

A járvány előtt Phuket volt az ország második legnépszerűbb úti célja Bangkok után. 2019-ben mintegy 10 millió külföldi turistát fogadott és 470 milliárd baht (15 milliárd dollár) bevételt termelt. A Phuketi Szállodaszövetség adatai szerint a vendéglátó szektorban tavaly több mint 50 000 alkalmazott veszítette el munkáját - derül ki az apnews.com cikkéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek