Thaiföld minden nemzetközi ünnepet megtart, hogy igazi multikulti országgá válhasson

Annak ellenére, hogy Thaiföld kormánya minden erejével törekszik a "Thaiföld buddhista ország" irányvonal népszerűsítésére, az emberek - és ironikus módon maguk a hatóságok is - megragadnak minden alkalmat arra, hogy megünnepeljék azokat a különleges alkalmakat is, amelyek messze földön léteznek. Az egyik ilyen ünnep a karácsony.

Kicsit furcsa látvány, hogy a Mikulás rénszarvas helyett elefánton érkezik, de Thaiföld igen rugalmas a nemzetközi ünnepek tekintetébenForrás: AFP/Lillian Suwanrumpha

Az a tény, hogy Thaiföld folyamatosan megtartja szinte az összes globális fesztivált és ünnepet, a legszórakoztatóbb országgá teheti, ahol a világ minden sarkából érkező emberek örülnek annak, hogy azt a szokást, ünnepet szülőhelyükről is ismerik. A bangkoki Wat Arun Ratchawararam Ratchaworamahawihan, amit egyszerűen csak Hajnal Templomának nevezhetünk, tegnap részt vett Írország nemzeti ünnepének megtartásában is.

Március 17-én a Hajnal templomának fő sztúpáját 19 és 22 óra között izzó zöld fénybe öltöztették, hogy megemlékezzenek Írország fő védőszentjéről.

Igen, bármilyen furcsa is: Thaiföld ikonikus buddhista temploma Szent Patrik napját ünneplte. 

A buddhista Wat Arun, azaz Hajnal Templom tegnap, Szent Patrik napján az írekkel ünnepeltForrás: AFP/Mladen Antonov

Az ír turisztikai szervezet már számos ország híres nevezetességeire kiterjesztette a megvilágítást, ideértve a London Eye-t, a pisai Ferde tornyot, a Niagara-vízesést, a Viktória-vízesést, a Las Vegas-i Welcome táblát, a Monacói hercegi palotát és a Cibeles-kutat Madridban. Idén pedig Thaiföld is csatlakozott a kampányhoz, és a Hajnal templomának 66,8 méteres sztúpáját Thaiföld részvételének fénypontjává jelölte, de más, jól ismert helyeket is kiválasztott Bangkokban, hogy Szent Patrik napjáról megemlékezhessenek, így zöld fényt kapott a Thaiföldi Kulturális Központ, a Conrad Bangkok, a thaiföldi ír nagykövetség otthona és az All Seasons Palace.

A világ más pontjain is együtt ünnepeltek az írekkel, így a Gwrych-kastély, a dubaji Pálma-kút, a chilei Torre Costanera, a bledi kastély, a kenyai Sekenani-kapu a Maasai Mara Nemzeti Rezervátum, a franciaországi Villa E-1027 is zöldben pompázott – írja a timeout.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek