Élményparkot kapott a számítógépes játékok legendája

A Universal Studios Japan (USJ) csütörtökön megnyitotta a virtuális világon túlmutató Super Mario témájú látványosságát Oszakában. A megnyitón részt vett Mijamoto Sigeru, a Super Mario-videojátékok megalkotója is.

A megnyitót tavaly nyárra tűzték ki, de a járvány miatt kétszer is elhalasztottákForrás: The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri/Noki Maeda

"Ez egy olyan hely, ahol a gyerekektől a felnőttekig mind az öt érzékszervüket használhatják az élvezethez" – mondta Miyamoto a csütörtöki megnyitón. "Azt szeretném, ha az emberek a világ minden tájáról ellátogatnának ide, amikor a koronavírus-járvány véget ér" – tette hozzá.

Ayumu Yamamoto, az USJ marketingkommunikációs menedzsere szerint a park tökéletesen újjáteremtette a játék világát. "Megtalálhatják az életnagyságú piranha növényeket, Bowsert, és átélhetik, milyen is Mariónak lenni." Hozzátette, hogy a járvány miatt csaknem egy évvel később történt meg a nyitás, de végül tegnap csak eljött a pillanat, és íme bepillanthatnak Super Mario birodalmába!

A népszerű Mario játékok zenéje az egész parkban szól, és egy okostelefonhoz kapcsolt karszalaggal a látogatók virtuális érméket gyűjthetnek, akárcsak az olasz vízvezeték-szerelő. A rajongók elmondták, hogy nagy örömmel tölti el őket a park megnyitása.

Kisfiú korom óta játszom a Marióval. Nem számítottam rá, hogy egyszer majd beléphetek a világába, ezért nagyon izgatott vagyok" – mesélte Hiroki Kono, 19 éves osakai egyetemi hallgató.

Az USJ jelenleg csökkent kapacitással üzemel, és a vendégek időzített jegyekkel tudnak belépni – írja a Japan Times.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek