Japánban a virágzó szilvafákat idén elképesztő színekbe öltöztették

Japánban nemcsak a cseresznyefa virágzása számít különleges eseménynek, hiszen a szilva is virágzik legalább olyan szépen, amit a Mito Szilvavirág Fesztivál keretén belül meg is ünnepelnek. Az Ibaraki prefektúrájában található Kairakuen Gardent az egyik legszebb japán parknak tekintik, amelynek története 1842-ig nyúlik vissza. Nagyjából 3000 szilvafa 100 különböző fajtája tölti meg a kertet, ami február és március között virágzik. Idén azonban a kert csúcsszezonja egy különleges kiállításnak köszönhetően még pompásabb lett. 

A Kairakuen Gardenben idén márciusban esténként színes szilvafák kápráztatják el a látogatókatForrás: teamLab/Facebook

Idén március 1-től 31-ig interaktív művészeti térré alakították a kertet, amely folyamatosan változik az áthaladó emberek számától függően. A sötétedés utáni esemény naponta 18 és 20:30 között tart. A kiállítást az évente megrendezésre kerülő Mito Szilvavirág Fesztivállal, Japán egyik legnagyobb keleti eseményével egybekötve tartják, amely idén a 125. évadját ünnepli. A kert látogatói piknikezhetnek a szilvavirág sokféle fajtája alatt, és részt vehetnek a fesztivál rendezvényein, műhelyein. A fényárban úszó kertről kisfilm is készült, íme!

A TeamLab szoftverfejlesztő cégnek köszönhetően a szabadtéri kiállítás megdöbbentően látványosra sikeredett. A kiállításra a belépőért felnőtteknek 1500 jent (4500 forint), 18 éves vagy annál fiatalabb diákoknak 800 jent (2400 forint) kell fizetni, 13 év alatt azonban ingyenes – írja a timeout.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek