Hamarosan jegesmedve-szálloda nyílik Kínában

Polar Bear Hotel hivatalosan március 12-én nyitja meg kapuit a látogatók előtt az északkelet-kínai Harbin városában. Az állatokat a szobákból is láthatják a vendégek, de a medvék nem kószálhatnak szabadon, hanem üvegdobozokban kénytelenek tölteni a mindennapjaikat. Az állatjogi aktivisták arra kérték a vendégeket, hogy maradjanak távol a vitatott kínai szállodától, amely egy jegesmedve-ház köré épült – írja a ladbible.com.

Míg a látogatók talán élvezik az egzotikus állatok jelenlétét, a jegesmedvék kénytelenek lesznek idejük nagy részét egy kis házban tölteni a szálloda belsejében, hogy bármikor láthassák őket az ott nyaralók. Jason Baker, a Peta Asia vezető alelnöke elítélte az ötletet, mondván: "Arra kérjük az embereket, hogy maradjanak távol ettől a szállodától és minden más létesítménytől, amely az állatok szenvedéséből profitál."

A szállodát úgy hirdetik, hogy rendkívüli élményt nyújt, ahol a szomszédok a jegesmedvék lesznek napi 24 órában.

A jegesmedvék 33 darab edzettüveg-ablakon keresztül láthatók a szálloda bármely szobájából, nemcsak akkor, amikor a szálloda közepén lévő üvegházukban vannak, hanem akkor is, amikor kimennek a szabadtéri házukba. Baker szerint a jegesmedvék naponta akár 18 órán át is aktívak a természetben, miközben több ezer mérföldre kiterjedő tartományokban barangolnak.

Nem itt lenne a helyük ezeknek a hatalmas, szabadsághoz szokott állatoknak - illusztrációForrás: moderatenortwind/Pixabay

"A jegesmedvék az Északi-sarkvidékhez tartoznak, nem az állatkertekbe vagy üvegdobozokba - és természetesen nem a szállodákba. A mohó, kizsákmányoló akváriumipar, amelynek a mai egyre tudatosabb világban nincs helye, az állatok szenvedéseire épül. Intelligens, társas lények, akiktől megtagadnak mindent, ami nekik természetes és fontos" – jelentette ki Baker.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek