Példátlan összefogásnak köszönhetően mentették meg a Gyöngyösi Állatkertet

Néhány napja a végleges bezárás fenyegette a Gyöngyösi Állatkertet, de most úgy tűnik, egy időre fellélegezhetnek. Veszélyben volt az állatok ellátása és a dolgozók munkahelye is a járványhelyzet miatt, ugyanis november óta nem nyithattak ki, és azóta nincs semmi bevételük, ami fedezné a kiadásaikat – írja a ripost.hu

Minden segítség elkél, amíg újra kinyithat az ÁllatkertForrás: CZIMER TAMAS PHOTOGRAPHY/Czimer Tamas/Gyöngyösi Állatkert/ Facebook

"Pár napja még nagyon el voltunk keseredve, de az állatkertünkről megjelent híreknek köszönhetően olyan sokan siettek a segítségünkre, hogy most már látjuk a fényt az alagút végén" – mondta bizakodóan az állatkert alapítója és igazgatója, Barcai Henrietta.

Az állatkertnek hatalmas a rezsije. Mindent villannyal fűtenek, rengeteg a vízfogyasztás is és az állatorvosi költség. Nagymacskáik például most kapják meg a kombinált oltásukat. Emellett ott van a dolgozók bére, ami körülbelül 2 millió forint körül van, és ehhez jön még az állatok élelmezésének ára.

Szerencsére volt és leendő látogatók, iskolák, vállalkozók, cégek siettek a segítségükre. A gyerekek szüleinek hála, egy helyi óvodás csoport is örökbefogadott egy állatot, hogy ezzel is segítsen az állatkert megmaradásában. 

"Példátlan az összefogás, amiben részünk van. Megmentett minket az emberek szeretete és ez fantasztikusan jó érzés! Hálásan köszönjük mindenkinek a támogatását, az a szeretet, amit kapunk, hihetetlen" – köszönte meg a segítséget az igazgató.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek