Rekordot döntött a világ legidősebb, állatkertben élő koalája

Az állatkertben élő koalák közül a Midori nevű nőstény a világ legidősebbje. Midori a Nyugat-Japánban található Hjógo prefektúra egyik állatkertjének lakója, és a Guinness-rekordok szerkesztősége szerint ő az első koala, amely ilyen magas kort élt meg fogságban - írták a Japantimes.co.jp oldalán.

Midori és az ajándék eukaliptuszForrás: England-hill.com / Youtube.com

Az Awaji-szigeten működő Awaji Farm Park England Hill nevű állatkert szerint, noha emberi években mérve az apró erszényes már betöltötte a százéves kort, még most is jó egészségnek örvend, és a születésnapjára kapott eukaliptuszcsokrot nagy örömmel fogyasztotta el, amint az alábbi videóban is láthatjuk és hallhatjuk. A japán nyelvű bejelentkezés 07:20 percétől lehetünk tanúi, amint Midori nekiáll falatozni és közben megnyugtatóan mormog.

Az Awaji Park koalájának életkora azért rekordszintű, mert a tapasztalatok szerint a fogságban tartott koalák átlagos élettartama 16 év. A korábbi csúcstartó Ausztráliában élt és 2001-ben pusztult el 23 évesen.

Midori 1997. február 1-jén született Ausztráliában, és 2003-ban ajándékozták a japán prefektúra állatkertjének. A park igazgatója a rekordcím átadásakor az állatpark gondozóinak és a látogatóknak is köszönetet mondott, amiért egészen eddig gondját viselték és szerették Midorit. A park március 14-ére egy kis ceremóniát is szervez a Guinness-világrekord megünneplésére.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek