Az állatvédő szervezet egy orkát szeretne kimenekíteni szűk tartályából

Noha az orkák naponta több mint 200 km-t tudnak úszni, Lolitának, a Miami Seaquariumban 50 éve bebörtönzött orkának kb. 66-szor kellene végig úsznia a jellegtelen betontartályának hosszát ahhoz, hogy 1,5 kilométert megtehessen. A tartály mindössze négyszerese a testméretének. A világ legkisebb orka-tartályában élő állatot elszakították a családjától és az óceáni otthonától – olvasható a PETA weboldalán.

Lolita ugyan boldognak látszik, de valójában raboskodik a Miami SeaquariumbanForrás: support.peta.org

Lolita korábban fajtársa, Hugo társaságában élt, de az állat 1980-ban meghalt. Lolita bánatában többször is falnak döngölte a fejét, és azóta sem tudott szocializálódni fajának egyetlen másik tagjával sem. A PETA Latino állatvédő egyesület szeretne véget vetni a kegyetlen és értelmetlen fogságnak. Még egy tüntetést is tartott a Miami Seaquariumon kívül, hogy Lolita egy neki megfelelő tengerparti állatmenhelyen élhessen szabadon. A csoport hatalmas transzparensekkel vonult fel. A lelkes tüntetők Lolita elviselhetetlen életkörülményeivel szembesítették a látogatókat, aznap, amikor a tengeri "állatbörtön" újra kinyitott.

Tüntetést is szerveztek Lolita kiszabadításáértForrás: peta.org

A PETA Latino az elmúlt évben már négyszer járt a Miami Seaquariumban, hogy arra kérje az intézményt, fejezze be a Lolita ellen elkövetett, több évtizedes bántalmazást, és engedje, hogy az orka tengerparti állatmenhelyre költözhessen. A szervezet felhívása szerint aki támogatni szeretné Lolita kiszabadítását, ide kattintva kifejezheti a tiltakozását, hogy az emberek szórakoztatása érdekében fogva tartott állat visszakaphassa a szabadságát.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek