Megszületett II. Erzsébet királynő 9. dédunokája

A királyi család a közösségi médiában jelentette be a hírt, hogy Eugénia brit királyi hercegnő, András yorki herceg és Sára yorki hercegné második gyermeke egy egészséges kisfiúnak adott életet. A férje, Jack Brooksbank jelen volt a szülésnél, amelyre a portlandi kórházban február 9-én reggel 8: 55-kor került sor.

Eugénia hercegnő és férje a Windsori kastély kápolnájában mondta ki a boldogító igent 2018. október 12-énForrás: AFP/Steve Parsons

A baba nevét még nem árulták el, de a súlyát már lehet tudni: 3, 67 kg. A Buckingham palota közleményében azt írják, a hírről tájékoztatták a királynőt, a férjét, Fülöp herceget, és a nagyszülőket, akiket örömmel töltött el a hír. Persze a királyi család többi tagja is együtt örül velük, Katalin hercegné azonnal meg is osztotta Facebook-oldalán Eugénia hercegnő fotóját.

Eugénia hercegnő hivatalos fotóját Katalin is megosztottaForrás: Catherine, Duchess of Cambridge/Facebook

Az egyelőre Brooksbank babának nevezett kisfiú András yorki herceg és Sára yorki hercegné első unokája, és II. Erzsébet királynő, valamint Fülöp herceg kilencedik dédunokája, aki most 11. a brit trónöröklés sorában. "Királyi fensége és a gyermeke jól vannak" a Buckingham-palota a sajtóközleménye szerint, mint a Royal Central írja cikkében.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek