II. Erzsébet királynő minden kerti partit lemondott 2021-re

II. Erzsébet királynő az idei évre lemondott minden londoni és edinburghi királyi kerti partit, jelentette be tegnap a Buckingham-palota. A döntést azután hozták meg, hogy a királyi tisztviselőknek nehézségekkel kellett szembenézniük az események megtervezésében az új koronavírus miatt hozott szabályoknak és a napokban bejelentett bezárásoknak köszönhetően. Mivel közeledtek a határidők, hogy elkötelezzék magukat, nem lehetett megjósolni, hogy a járvány miatti óvintézkedések figyelembevételével azok miként valósíthatók meg.

Nagy megtiszteltés egy ilyen kerti partin részt venni, de idén erre senkinek nem lesz lehetősége - illusztrációForrás: AFP/Yui Mok

Tegnap még arról számolhattunk be, hogy a királyi palota egyik dolgozójának információja szerint a királynő férje, Fülöp herceg attól tart, hogy júniusban hatalmas ünnepséget kívánnak rendezni a 100. születésnapján, holott neki semmi kedve egy ilyen felhajtáshoz. Nos, úgy tűnik, ettől a tehertől megszabadult, ugyanis a Buckingham-palota szóvivője tegnap kijelentette: "Meghozták a döntést, hogy kerti partikra 2021-ben nem kerül sor."

A kerti partikon a királyi család tagjai a tiszteletüket és a köszönetüket fejezik ki azon vendégek felé, akik túlléptek a jótékonysági szervezetek és helyi a közösségeik szolgálatán. Ezenkívül a katonai és diplomáciai közösség tagjainak is köszönetet szoktak mondani minden évben általában azon a négy partin, amiket a nyár folyamán rendeznek meg. Ezeket a partikat a Buckingham-palotában és az edinburghi Holyroodhouse-palotában rendezik meg. A királynő általában több mint 30 000 vendéget fogad évente, akik eltölthetnek egy nyári délutánt a Buckingham-palota vagy a Holyroodhouse kertjében.

Minden kerti partin körülbelül 27 000 csésze tea, 20 000 szendvics és 20 000 szelet torta fogy el.

Olyankor a palota kapui 15 órától nyitva vannak, az esemény pedig 16 órakor kezdődik, amikor a királynő és a királyi család többi tagja belép a kertbe. A himnuszt a jelenlévő két katonai zenekar egyike játssza, ezután a királyi család tagjai a vendégek körében úgynevezett „sávokon" keringenek. Mindegyikük más utat választ, így mindenkinek egyenlő esélyei vannak egy kis csevegésre a királynővel vagy a többi felséges családtaggal – írja a Daily Mail.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek