Kínában óriáspanda-bocsokkal kívántak szerencsét a közelgő holdújévre

  Egy kínai rezervátumban élő óriáspandakölykök nyitották meg hivatalosan a közelgő holdújév eseményeit. A tíz 4 és 6 hónap közötti bocsok a középnyugat-kínai Szecsuan tartománybeli óriáspanda-kutatóközpont játszóterén jelentek meg. A központ – ahol komoly erőfeszítéseket tesznek azért, hogy megvédjék ezt a veszélyeztett állatfajt – bejelentette, hogy a 4-6 hónapos kölykök mindegyike természetes úton fogant. Decemberben világszerte 44 panda kölyök született, többségük Kínában. 

  Nehezen sikerült a gondozóknak a karjaikban tartani az izgő-mozgó csapatotForrás: CNSPHOTO / IMAGINECHINA VIA AFP

  Úgy tűnt, hogy a fekete-fehér kölykök a jól érzik magukat együtt, az egyik ugyan a mancsával félénknek eltakarta a szemét, egy másik viszont megpróbált kicsit meglépni a gondozói elől. A pandakölyköket a kínai újév alkalmából bambusszal teli kosarakkal és ünnepi dekorációval várták, amelyek lampionokból, zászlókból és hagyományos kínai csomókból állnak.

  Az ünnepnek megfelelő dekorációval várták a kiváncsi csöppségeketForrás: CNSPHOTO / IMAGINECHINA VIA AFP

  A gondozók, miközben a karjukban tartották a pandákat, ezt kiabálták: „A 2020-as év újszülött pandái boldog új évet és sok szerencsét kívánnak a Bivaly évében!" A kínai holdnaptár szerint az új esztendő csak február 12-én köszönt be, amely az állatövek szerint jelölt tizenkét esztendő közül idén a Bivaly évébe vezet.

  Vidáman játszottak és falatoztak a pandagyerekekForrás: STRINGER / IMAGINECHINA VIA AFP

  A kínai hagyomány szerint a felnőttek a holdújév során piros borítékokat ajándékoznak a gyerekeknek, amikbe készpénzt tesznek, hogy szép álmok és áldás adassék meg számukra az új esztendőben – írja az automaticblogging.com.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!