Ez a kínai étterem fájóan őszinte az ételeivel kapcsolatban

Míg a legtöbb étterem igyekszik minél hangzatosabb és étvágygerjesztőbb leírást adni az ételeiről, ennek épp az ellenkezőjét teszi a Montréalban található Aunt Dai kínai étterem tulajdonosa, Feigang Fei. Az autentikus és észak-amerikai ízvilággal egyaránt átitatott kínai ételeket tartalmazó menün többek között ilyesmiket lehet olvasni:

A kép illusztrációForrás: Nicky Girly/pixabay.com

"A Tso tábornok csirkéjével összehasonlítva ez nem olyan jó" - írja a narancsos csirkéjénél. "Egyébként én nem vagyok nagy rajongója az észak-amerikai kínai ételeknek, de te döntesz" - teszi hozzá. "Ez nem autentikus kínai étel" - áll a fekete borsos garnéla leírásában. Az édes és fűszeres sertéshúscsíkokat így kommentálta: "Mivel nagyon nagy elvárásaim vannak ezzel az étellel, nem vagyok nagy rajongója a mi verziónknak, hogy őszinte legyek." "Ez az étel nagyon ismert, és most nem vagyunk 100%-osan elégedettek az ízével, úgyhogy hamarosan jobb lesz" - írta az "ínycsiklandó csirkéről", és így folytatta: "U.I.: Meglep, hogy néhányan még mindig ezt a fogást rendelik. Véleményem szerint a szecsuáni borsos csirkesalátánk jobb, mint ez."

A mulatságos menü meghozta az eredményét, és hamar víralizálódott  aközösségi médiában, az egyik rajongó tweetjét több mint 71.000-en osztották meg. Mint Fei elmondta, 2014 februárjában, nem sokkal a niytás után döntött úgy, hogy ilyen figyelmeztető megjegyzéseket tesz a leírások mellé. Mint mondja, eleinte az étlapon sok autentikus, hagyományos kínai szerepelt, melyet a vendégek pusztán a név alapján nem mindig azonosítottak be, így gyakran meglepetés érte őket, amikor kihozták a fogásokat, hogy azok túl fűszeresek, túl zsírosak vagy csont van bennük, és előfordult, hogy hozzá sem nyúltakk. Ekkor jött az ötlet, hogy online leírást adjon a menühöz. Eredetileg 5-10 ilyen fogás volt, de az ötlet annyira bevált, hogy később bővült a kör. Ezután Fei egy lépéssel tovább ment, és most már videókat is készít az egyes ételekről, melyeket a YouTube-on lehet megnézni - adja hírül az insider.com.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek