Viccnek indult a kecske-chat, mégis nagy sikere lett

Egy nő azzal viccelődött, hogy bérbeadja a kecskéit Zoom-találkozókra a lezárások során. A vicc azonban olyan jól sült el, hogy azóta 50 000 fontot tudhat a magáénak. Mint az angliai Rossendale-ben élő Dot McCarthy elmondta, döbbentesen sokan fizetnek be a telefonos kecske-show-ra.

A kecskék alapvetően vicces állatok, és emiatt is szeretik őket az emberek - illusztrációForrás: Merry Christmas/Pixabay

A BBC One The Great Staycation című műsorában szereplő farm általában esküvők és iskolás csoportok vendégül látásával egészíti ki a bevételeit, de a koronavírus miatti korlátozások meghiúsították az üzlet ezen oldalát. Ennek eredményeként a 32 éves nő, aki körülbelül öt évvel ezelőtt vette át édesanyjától a vállalkozást, azzal az ötlettel állt elő, hogy beveti a nyáját, hátha az állatok egy kicsit feldobják a videóhívásokat.

A fiatal gazdálkodó sosem gondolta volna, hogy viccnek szánt ötlete ekkora siker leszForrás: Dot McCarthy/Facebook

Rövid időn belül meglepve tapasztalta, hogy az emberek boldogan kifizették az 5 fontot a kecskék bérléséért, akik a farm személyzetének segítségével a Zoomon keresztül csatlakoznak a megbeszélésekhez. 2020 áprilisában, az első lezárás kezdetén azért tette ki a felhívást a weboldalára, hogy megnevettesse az embereket.

Aztán lefeküdt aludni, és arra ébredt, hogy 200 e-mailt kapott, amelyben a szolgáltatásra tartottak igényt.

Kecskéi onnantól kezdve a világ minden táján felbukkantak a videohívásokban, beleértve az Egyesült Államokat, Oroszországot, Kínát és Ausztráliát is. Néhány ember ráadásul jóval több, mint 5 fontot adományozott egy-egy megjelenésért. A pénzből a gazdaságot megújuló energiaforrásokkal szereli fel – írja a BBC.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek