Postaládává alakult át a Fővárosi Állatkert főkapuja

Szerdán valaki egy üzenetet ragasztott a Fővárosi Állat- és Növénykert főkapujára: „Hiányzol, Állatkert!" felírattal. A válasz nem váratott magára sokáig, másnap ők is kiragasztottak egyet: „Ti is hiányoztok nekünk!" felírattal. Alá is írta mindenki, aki csütörtökön szolgálatban volt, és a kapuhoz tudott jönni, hogy üzenjen a látogatóknak – számol be a kedves történetről az intézmény a weboldalán.

Az Állatkert már jó ideje zárva tart, sokak szomorúságáraForrás: zoobudapest/Facebook

Szerdán este az Állatkert két munkatársának hazafelé menet az jutott az eszébe, hogy mi lenne, ha másnap, aki csak tud az állatkerti dolgozók közül, összegyűlne a kert központi terén, és együtt küldenének üzenetet a látogatóiknak. Az ötlet futótűzként terjedt a munkatársak között, és végül csütörtök napközben össze is jött a találkozó. A videóüzenetet még aznap közzé is tették a Facebookon, és mindenki aláírta azt a feliratot, amit aztán ki is ragasztottak a kapura.

Az írás persze nem volt mindig egyszerű, hiszen több munkatársuk úgy írta alá a papírt, hogy közben a másik kezében valamilyen állatot, mondjuk pingvint, gólyát vagy szurikátát tartott, esetleg valamelyik nagyobb jószág, ló, szamár, tehén vagy teve kötőfékét. Sőt, egyik kollégájuk, aki talán azon aggódott, hogy a vízben élő állatok nem lesznek képviseltetve a villámcsődületben, még két halat is magával hozott egy akvarisztikai célokra használt átlátszó vödörben. Normális körülmények között az Állatkert az év minden napján nyitva áll a nagyközönség előtt. 

Olyan, hogy több hónapon át nem fogadtak látogatókat, utoljára a második világháború idején, Budapest ostromakor fordult elő.

A koronavírus-járvány miatt a tavalyi év első felében március 15-től május 19-ig zárva kellett tartaniuk, majd május 20-án újranyitottak. Azután, ahogy jött a világjárvány második hulláma, november 11-én ismét be kellett zárni, és ez azóta is így van. Az állatkert munkatársainak nagyon jól esett, hogy a közönségük lélekben velük van ezekben a nehéz időkben.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek