Egy apró pók akadályozza Anglia legnagyobb tematikus parkjának megépítését

Egy 5 mm hosszú, kritikusan veszélyeztetett ugrópókot (Attulus distinguendus) találtak az angliai Kent megyében, a Swanscombe-félsziget mocsaras területén, ahol jelenleg a London Resort Attraction nevű, csak angol Disneylandként emlegetett park építkezése kezdődne. A ritka pók felfedezését követően a természetvédők benyújtották a kormányhoz a 465 hektáros terület védelmét, így egyelőre nem tudtak nekikezdeni a 2,5 milliárd font értékű park építésének.

A London Resort Attraction látványterve felülnézetben ábrázolvaForrás: London Resort/Facebook

A Buglife azzal érvelt, hogy ez a fajta ugrópók csak egyetlen másik helyen található Nagy-Britanniában, és a több száz "veszélyeztetett" faj közé tartozik. A kormány most fontolgatja a kérelmet, hogy ezt a mocsárvidéket különleges, tudományos érdeklődésre számot tartó területként jelöljék-e ki, ahol minden olyan tevékenységet megtiltanak, ami károsíthatja a ritka fajokat.

Ugyanakkor a vidámpark 30 000 munkahelyet teremtene és ha mégis elkészül, háromszor nagyobb lesz, mint az Egyesült Királyság bármely más tematikus parkja.

Paul Hetherington, a Buglife szóvivője hozzátette: "Csalogányoknak, kakukkoknak, réti héjáknak és gyíkok virágzó populációjának ad otthont a mocsár, köszönhetően gazdag élőhelyeinek, valamint rengeteg méhnek, lepkének és bogárnak."

Nagy durranásra készülnek a tervek szerint, de egyelőre nem tudni, mi lesz Anglia legnagyobb vidámparkjának a sorsaForrás: London Resort/Facebook

A Környezetvédelmi Ügynökség közölte, hogy "természetesen Anglia tisztában van a Swanscombe-félszigeten található vadon élő állatok jelentőségével", ezért azt fontolgatják, hogy ezt a földterületet a különleges, tudományos érdeklődésű területek listájának felvételére javasolják. Talán a jövő hónapban kiderül, hogy a természetvédelem vagy a szórakoztatóipar irányába dől a mérleg nyelve – írja a Mirror.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek