Egy 400 fős esküvőnek vetettek véget a rendőrök Londonban

Észak-Londonban egy 400 vendég részvételével megrendezett esküvő szervezőjét akár 10 000 font, azaz 4 millió forint pénzbírsággal is sújthatják a koronavírus-járvány miatt meghozott szabályok „szégyenteljes" megsértése miatt. A rendőrök egy Stamford Hill-i iskolában bukkantak az összezsúfolva szórakozó emberekre, az eset pedig így a fővárosban alkalmazott korlátozások eddigi legsúlyosabb megsértésének számít – írja az Evening Standard.

Jelenleg speciális esetekben, maximum 6 fő jelenlétében tarthatnak esküvőt az Egyesült Királyságban - illusztrációForrás: ANURAG1112/Pixabay

A rendőrök január 22-én, csütörtökön 21 óra 15 perc körüli nagy összejövetelről kaptak bejelentést. Körülbelül 400 ember tartózkodott a helyszínen, amelynek ablakai le voltak takarva, hogy senki ne láthasson be. A vendégek közül sokan a rendőrség megérkezésekor távoztak. A rendezvényszervezőt 10 000 font bírság megfizetésére kötelezhetik, míg további öt résztvevőre 200 fontos fix büntetést szabtak ki.

A jelenleg érvényben lévő szabályok szerint esküvőkre és polgári élettársi kapcsolatok bejegyzésére csak kivételes körülmények között kerülhet sor, például, ha az egyik pár súlyos betegségben szenved, és nem várható, hogy felépül.  

Ekkor akár hat ember is részt vehet a rendezvényen, a dolgozókat leszámítva. Marcus Barnett nyomozó főfelügyelő elmondta: „Ez egy teljesen elfogadhatatlan törvénysértés volt, amely az életek megmentése és az NHS (Nemzeti Egészségügyi Szolgálat) védelme érdekében működik. Az NHS jelentős nyomás alatt áll mostanság, amikor a Covid-19 közel 100 000 ember életét vette el" – tette hozzá.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek