Szombattól indulnak a Budapest Bábszínház online előadásai

Indul a Bábfilmszínház! A Budapest Bábszínház a járványügyi korlátozások idejére sem hagyja a gyerekeket bábszínházi élmény nélkül, elindítják a Bábfilmszínház szolgáltatásukat. Eleinte hétvégenként teszik elérhetővé az online előadásaikat. Az első előadás a november 21-i hétvégén Weöres Sándor költői mesejátéka, a Holdbeli csónakos lesz, majd a legkisebbek kedvence, a Boribon és Annipanni, a szintén népszerű Nyúl Péter és a 80 nap alatt a Föld körül lesz látható. A Bábfilmszínház repertoárja folyamatosan bővül.

"Érdekes kísérlet számunkra is, hogy hogyan tudjuk ötvözni a bábfilm műfaját a bábszínpadi előadással. A Pilvax Film hat kamerával való rögzítése lehetővé teszi egészen közeli felvételek készítését, ezek olyan apró részleteket is megmutatnak egy bábból, melyeket a hátsó sorokból talán nem is látni. Előtérbe helyezi a finom színészi gesztusokat, a bábszínészek aprólékos mozdulatait " – olvasható Budapest Bábszínház Facebook-oldalán.

A színház bezárt, de az előadások online folytatódnakForrás: Budapest Bábszínház/Facebook

A Budapest Bábszínház a normál jegy (2500 forint) mellett elérhetővé tesz egy családi jegyet (4900 forint) is azoknak a családoknak, akik támogatni kívánják a kultúrát, és ugyanúgy vásárolnának, mintha személyesen jönnének el egy előadást megnézni. Bármelyik jegy vásárlásával az előadás egy készüléken nézhető, amely külföldön is elérhető. A jegyek korlátozott számban ide kattintva megvásárolhatók.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek