Tokióban megnyitott az első, plüssállatokat gyógyító klinika

Egy tokiói klinikán egy fehérköpenyes nő gondosan feljegyzi a legújabb beteg, egy plüssbárány adatait. A Natsumi Klinika arra szakosodott, hogy visszaálltsa az imádott plüssmackók és más, puha játékok eredeti fényét, és ez örömmel tölti el az olyan játéktulajdonosokat, mint Yui Kato, aki bárányát, Yuki-chant hozta be a klinikára.

"Azt hittem, hogy már nincs más választásom, mint eldobni, mivel teljesen elhasználódott, de aztán hallottam, hogy van egy kórház, amely ilyesmivel foglalkozik. Talán nem lesz pontosan olyan, mint egykor volt, de eljöttem ide, és remélem, hogy újra egészségesnek láthatom" – mesélte a 24 éves nő.
A klinika a "szemműtétektől" a szőrátültetésen át a sérülések megvarrásáig terjedő kezeléseket kínál,  magyarázta Natsumi Hakozaki alapító, aki négy évvel ezelőtt a szülővárosában, Sendaiban kezdett kitömött játékokat kezelni, miután egy ruhaüzletben dolgozva az ügyfelek gyakran kérdezgették őt, hogy meg tudja-e javítani a számukra fontos játékaikat.

A fotón az alapító, Natsumi Hakozaki éppen egy medvét gyógyít a tokiói Natsumi KlinikánForrás: AFP/Philip Fong

"Az ügyfelek nem csupán tárgyként tekintenek a kitömött játékokra, hanem családtagként, partnerként vagy legjobb barátjukként. Miután visszakapták megjavítva a kitömött játékaikat, sokan örömükben sírva fakadtak."

Ezek a tapasztalatok arra ösztönözték a mestert, hogy szakosodott kezeléseket kínáló üzletet nyisson minden plüssállat számára. A behozott bárány esetében Hakozaki először eltávolította a bélését, majd megfürdette egy speciális szappannal, amelyet "spa" kezelésnek nevez.

A klinika gondosan dokumentálja a kezelés minden szakaszát, és képeket tesz közzé az interneten, hogy a tulajdonosok láthassák a kedvencük gyógyulási folyamatát.

Hakozaki tisztában van azzal, hogy az emberek mennyire tudnak ragaszkodni plüssállataikhoz, és kulcsfontosságúnak tartja, hogy a játékokat úgy kezeljék, mintha élnének. "Úgy tűnik, nagyon elfáradt, kérjük, lazítson és élvezze" – a klinika ezzel a szöveggel rakta fel a plüssbari fényképét is, amint éppen habos fürdőben áztatják. A bárány olyan rossz állapotban volt, hogy gyakorlatilag a semmiből kellett helyreállítani. A fürdő után a rongyos bőrt összevarrták, a szövetet friss béléssel töltötték meg, így a bárány teljesen újjászületett - rózsaszínű szövetből készült szíve azonban a régi maradt, és az eredeti bélésével töltötték meg – írja a news.abs-cbn.com.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek