Filmio néven elindult a Netflixhez hasonló magyar filmes videotár

Egyre nagyobb szerep jut a magyarországi streaming-szolgáltatóknál a magyar tartalmaknak, ezért Filmio néven a Nemzeti Filmintézet (NFI) is elindítja magyar alkotásokat bemutató, online filmtárját. Mától klasszikusok, valamint a közelmúlt legjobb magyar alkotásai lesznek elérhetőek a platformon – olvasható az NFI weboldalán.

Forrás: Filmio / Facebook

A Nemzeti Filmintézet a videotár elindítása előtt egy reprezentatív kutatást is végeztetett a Kantar-Hoffmann piackutató céggel, amelyből kiderült, hogy a magyarok közel fele (47%-a) használ vagy használt már előfizetős videós tartalomszolgáltatás. Mindemellett a nemzetközi statisztikák is azt mutatják, hogy a járványhelyzet hatására jelentősen megnőtt a streaming-előfizetők száma.  

Forrás: Filmio / Facebook

Ráadásul egyre nagyobb szerep jut a magyarországi streamingszolgáltatóknál a magyar tartalmaknak is. Az NFI közleménye szerint például a Netflixnél és az HBO GO-nál jelenleg 50-50, a 2020 májusában elindult, főleg művészfilmeket kínáló Cinegónál pedig 28 magyar produkció közül válogathatnak az előfizetők. A magyar filmek online sikerére alapozva tehát mától lesz hozzáférhető a FILMIO online filmtár, amely hozzáférést ad a nézőknek a magyar film nagy klasszikusaihoz, valamint a közelmúlt legjobb hazai alkotásaihoz egyaránt – fogalmaznak a NFI oldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek