Elefántszülinap és -babaváró buli a Fővárosi Állatkertben

A Fővárosi Állat- és Növénykert látogatóinak egyik nagy kedvence Arun, a kiselefánt, aki 2017. november 8-án, a hajnali órákban született az Állatkertben. Nem nehéz kiszámolni, hogy az ifjú ormányos most vasárnap ünnepli majd harmadik születésnapját. Az Állatkert dolgozói azonban már csütörtökön felköszöntötték, az anyukájával, Angelével együtt, aki szintén mostanában jubilált, csütörtökön éppenséggel a 19. életévét töltötte be. Így a köszöntés tulajdonképpen kettős szülinap volt. Az ünnepeltek tortát is kaptak, amit aztán együtt megettek, sőt Arunt még egy vadonatúj labdával is megajándékozták.

Arun és anyukája, Angele együtt ünneplik a születésnapjukatForrás: Bagosi Zoltan/zoobudapest.com

Az „elefánttorta" persze nem egy klasszikus cukrászsütemény, hanem az elefántok szája íze szerint készített speciális finomság. „Tésztája" zabból, korpából és lisztből készített „tortalap", a lapok közötti „krém" rétiszéna-szeletekből állt, magára a tortára pedig banán és alma került ehető díszítés gyanánt. A tortán elhelyezett 3-as számot kenyértésztából alakították ki. A kifejezetten elefántoknak készült labda kibírja, ha a mostanra már egy tonnánál is nehezebb kiselefánt önfeledten játszik vele.

Arun, illetve Angele születésnapja alkalmából most hétvégén, azaz november 7-én és 8-án elefántos hétvégét tartanak.

Ennek részeként mindkét nap 12 óra 30 perces kezdettel látványetetéssel egybekötött izgalmas bemutatót láthatnak az elefántoknál, amelyen az ott dolgozók az elefántok életének legérdekesebb titkait is elmesélik a közönségnek. 

Az Állatkert még egy nagyszerű hírrel szolgált: Angele, az elefántanyuka ismét vemhes, és az újabb kiselefánt világra jövetelére jövő tavasszal számítanak.

Azt még nem lehet tudni, hogy a magzat milyen nemű, a teszt eredményét izgalommal várják, és ha kiderül, természetesen a nagyközönséggel és a látogatókkal is tudatni fogják.

Péntektől vasárnapig örökbefogadási akciót is hirdetnek: akik a november 6-tól 8-ig tartó három nap valamelyikén jelképesen örökbe fogadják Arunt, az örökbefogadási csomag mellé plusz ajándékot, a kiselefánt képével díszített kulcstartót, hűtőmágnest, jelvényt is választhatnak maguknak. Az örökbefogadásra a helyszínen, az Állatkerti Alapítvány irodájában, illetve az interneten is van lehetőség. További információkat az Állatkert weboldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek