Ezen a hétvégén kétszáz mesehős lepi el a nappalikat

Idén november 13. és 15. között nyolcadik alkalommal rendezik meg az Országos Rajzfilmünnepet, rendhagyó módon online. A programban szereplő 200 film a YouTube-on lesz látható, így a fotelban összebújva tudják élvezni a legújabb rajzfilmeket és az örök klasszikusokat.

Ha nem is három napon keresztül, de érdemes lesz leültetni a gyerekeket, és megmutatni nekik például a szülők kedvenc meséit - illusztrációForrás: Vidmir Raic/Pixabay

Ahogy a korábbi években, úgy ezúttal is gazdag filmkínálattal és 31 filmes blokkal készülnek: olyan klasszikus mesékkel is nosztalgiázhatnak, mint a Vizipók-csodapók, a Frakk, a macskák réme és a Kukori és Kotkoda. Emellett a Kecskemétfilm három legendás sorozata, a Magyar népmesék, a Mesék Mátyás királyról és a Cigánymesék epizódjait is láthatják.

Az utóbbi évek legnagyobb kedvencei közül többek között a Bogyó és Babóca, a Kuflik, a Borka és a varázsruha, a Detti és Drót, a Hajótöröttek és a Boxi történeteivel is találkozhatnak.

A sorozatok mellett egész estés – új és klasszikus – rajzfilmek is szerepelnek az Online Rajzfilmünnep kínálatában. A kortárs magyar animációs műhelyek és egyetemek, a MOME és a METU válogatásaiban a jövő nagy rajzfilmesei is bemutatkoznak, izgalmas szórakozást nyújtva a felnőtt közönségnek is.

Egy másik válogatásban a filmfesztiválok – a Cinemira Nemzetközi Gyerekfilm Fesztivál és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál – legjobbjait nézhetik meg, többek között a Hortobágyi darumesét, a Szuper malac és Űrpatkányt és a Kipp-kopp a hóbant. Ráadásul ez még nem minden, 2020 legfrissebb animációs sorozatai, a Naszreddin Hodzsa meséit, a Mitch-Matcht és a híres sportolóink gyerekkorát feldolgozó Cserebogarak néhány epizódját is láthatják. 

A 200 film közt minden korosztály talál kedvére valót: az óvodások játszva tanulhatnak a Dúdolóval, az iskolások visszautazhatnak a múltba a Magyar csaták sorozattal, a szülők és a nagyszülők pedig újra átélhetik gyerekkorukat a Pityke vagy a Mikrobi epizódjaival.

A klasszikusok mellé kezdenek felsorakozni a fiatal, kortárs magyar alkotók és alkotóműhelyek is friss animációikkal, számos hazai stúdió rövidfilmje mutatkozik be a programban. A Rajzfilmünnep így kellemes szórakozás lesz az egész családnak.

Az Online Rajzfilmünnepet november 13. és 15. között ide kattintva tudják követni. Még több információt olvashatnak a Rajzfilmünnep weboldalán, Facebook-oldalán és Youtube-csatornáján

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek