A bhutáni király és a királynő testvérei örök hűséget fogadtak egymásnak

A járvány okozta bizonytalanság közepette Bhutánnak volt oka ünnepelni a múlt héten, amikor a király húga egy hagyományos buddhista szertartáson feleségül ment a királynő fivéréhez a timphui Dechencholing Palotában. A 27 éves Eeuphelma Choden Wangchuck hercegnő a király áldásával csütörtökön felesége lett a 28 éves Dasho Thinlay Norbunak. Az országban a COVID-19 korlátozások miatt csak a királyi család volt jelen – írja a Royal Central.

Az ifjú pár nem vérrokonai egymásnak, viszont házasságukkal még szorosabbá tették a királyi családi kötelékeketForrás: AFP/Bhutan Royal Office for Media

Normális körülmények között ez egy nyilvános esemény lett volna, azonban az egészségügyi válság miatt privát ceremóniát tartottak. Az esküvő után ezt a két hivatalos fényképet tették közzé, amiket ezrek osztottak meg a közösségi oldalakon, hogy jókívánságaikat fejezzék ki az újdonsült házaspárnak. A párról nem tudni, hogy a munkájuk során találkoztak vagy a testvéreik mutatták be őket egymásnak.

Eeuphelma Choden Wangchuck hercegnő és Dasho Thinlay Norbu első találkozásáról nem lehet tudni a részleteketForrás: AFP/Bhutan Royal Office for Media

Eeuphelma Choden Wangchuck hercegnő 1993. június 6-án született, 2016-ban szociológus diplomát szerzett az egyesült államokbeli Georgetown Egyetemen, ma a Bhután Paralimpiai Bizottság elnöke. A hercegnő szenvedélyesen segíti a fogyatékkal élő bhutáni sportolókat, hogy világszerte különböző sporteseményeken vehessenek részt. Dasho Thinlay Norbu 1992-ben született, a Delhi Egyetemen belül a Szent István Főiskolán végzett, majd pilótának tanult. 2019 óta a National Airline Drukair légitársaságnál repül. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek