Floridában egy kicsit túl sok lett a királynő ajándékaiból

A floridai Lakelandben az adatok szerint legalább 1923 óta éltek hattyúk, 1953-ra azonban a populációt kipusztították az aligátorok és a kutyák. Így aztán egy lakelandi nő, aki ezidőtájt éppen Angliában élt az amerikai légierő kötelékében itt tartózkodó férje oldalán, úgy döntött, kezébe veszi az ügyet, és egyenesen a királynőtől kért egy pár madarat, az uralkodói állományból - mint a bbc.com cikkéből kiderül.

Hattyú a Morton-tónálForrás: Butter142/commons.wikimedia.org

II. Erzsébet beleegyezett, és 1957-ben egy pár bütykös hattyút adományozott Lakelandnek. Azonban az állatokat be is kellett fogni és el is kellett szállítani, ez pedig korántsem volt zökkenőmentes mutatvány. Miközben a Temzén várakoztak a transzportra, elsüllyedt a közelben egy hajó, olajjal szennyezve be a hattyúkat is. Végül sikeresen megtisztították és átszállították őket, azonban új otthonukból rögvest el is tűntek, és csak helikopteres kereséssel találtak rájuk.

Ezután már viszont a pár élete olyan zavartalanul zajlott, hogy túlnépesítették a Morton-tavat. A város ezért most úgy döntött, 36 hattyút elad, darabonként 400 dolláros áron. A vevőket sorsolással választották ki, melyre bárki jelentkezhetett, aki vízközelben él. A bevételt a megmaradó állomány élelmezésére fordítják. Korábban 2011-ben és 2014-ben is tartottak hasonló vásárt.

"Nehéz lesz búcsút mondani nekik" - mondta Steve Platt parkfelügyelő, akit csak hattyúapának becéznek, és akinek igencsak szívéhez nőhettek a gyönyörű madarak.

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek