Ebben a japán vidámparkban Godzilla szájában landolhat

Egy „életnagyságú" Godzilla most egy japán vidámpark sztárja. Az Awaji-szigeten lévő Nijigen no Mori parkban múlt héten debütáló szörny lehetővé teszi, hogy a látogatók egy horrorfilmbe csöppenjenek. A bátrabbak egy emelvényről indulhatnak, hogy drótkötélen suhanva egyenesen a fenevad izzó torkába érkezzenek. Miután a szörny becsukta a száját, egy lövöldözős játék kezdődik, ahol a látogatók megpróbálják megakadályozni a Godzilla-sejtek növekedését.

"Tudomásunk szerint ez az egyetlen életnagyságú Godzilla-szobor, amelyet valaha is építettek" – mondta a vidámparkot működtető cég, a Pasona Group szóvivője. "Szeretnénk, ha a Godzilla rajongói, ideértve a külföldieket is, eljönnének, és értékelnék annak a szörnyetegnek a hatalmas méretét, akit eddig csak a filmvásznon láthattak."

Ez a Godzilla 22 méter magas, 25 méter széles és körülbelül 55 méter hosszú – írja a The Japan Times.

A kritikusok azonban azt állítják, hogy a szörny termete nem egészen akkora, mintha egy igazi Godzilla lenne. A tavalyi Godzilla II - A szörnyek királya című filmben az állat csaknem 400 méter hosszú volt. Ugyanakkor a Nijigen no Mori parkban a Godzilla a testének a felét a föld alá temetve jelenítik meg.

A hatalmas állat testének egy része a föld alatt van, ahol tovább folytatódnak a kalandokForrás: nijigennomori.com

A látogatók a lény közelében található Godzilla múzeumba is betekinthetnek, ahol olyan tematikus ételeket is kínálnak, mint például a „Godzilla curry", amely az Awaji-szigeten termesztett hagyma felhasználásával készül, valamint egy Godzilla-fagylaltot, eperrel. A látványosságot a tervek szerint a nyár folyamán nyitották volna meg, de a pandémia miatt ezt múlt hétre halasztották. A parkba a belépés körülbelül 36 dollár, azaz átszámítva 11 ezer forint körül van, míg a négy évnél fiatalabb gyermekek számára ingyenes – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek