A Harry Potter-rajongók itt szinte Roxfortban érezhetik magukat

Bár már több mint 20 év telt el az első könyv megjelenése óta, a világ még mindig nem szabadult Harry Potter varázslatos univerzumából. Most a rajongók az egyik leghangulatosabb és legmeghittebb szobában, a Griffendél Kollégium mintájára készült különleges hálóteremben szállhatnak meg – írja a Lonely Planet.

A szoba hangulata elvarázsol minden Harry potter-rajongótForrás: northshire.co.uk

Az észak-angol vidéken fekvő North Yorkshire megye szívében található szálláson most lehetőség nyílik arra, hogy közelebb kerüljünk Harry Potter világához. Egészen pontosan a hangulatos kollégium szobájában érezhetjük magunkat, ami fatüzelésű kályhával, ólomüveg-ablakokkal és pislákoló gyertyákkal, valamint hat, egyszemélyes, vörös bársonyfüggöny mögé rejtett baldachinos ággyal egészül ki. Hozzátartozik még egy társalgó is, amit a a könyv és a film alapján mintáztak meg, és ahol Harry a legközelebbi barátaival gyűlt össze.

Az ikonikus ólomüveg-ablak sem hiányzikForrás: northshire.co.uk

A kollégiumi szoba a Roxfort kastély ötödik emeletén található prefektus fürdőszobájának jellemzőit is hozza. A speciális ólomüveg ablak, amely egy szőke sellőt ábrázol kiemelkedő szerepet kapott a Harry Potter és a Tűz Serlegében, de a gótikus tükrök és a kagyló alakú arany mosdó sem maradhatott el.

Pazar a fürdőszoba, ahol a vendégek beléphetnek Roxfort varázslatos világábaForrás: Charlotte Graham/©2020 CAG Photography Ltd/Charlotte Graham

Carol Cavendish, tulajdonos a lezárás idejét arra használta fel, hogy létrehozza ennek a fantasztikus könyvnek a témája alapján készült helyszíneit. „Ma, amikor olyan sok félelem van a világjárvány körül, az emberek olyan módokat keresnek, amelyekkel rövid időre kiszakadhatnak a hétköznapokból, és megnyugodhatnak, mi pedig éppen erre törekszünk" – tette hozzá. A kollégiumi szoba bérleti díja fejenként 50 font éjszakánként, és egyszerre 6 fő foglalhatja el. További információk a helyről a North Shire hivatalos weboldalán érhető el.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek