Dunakeszin a terelőkutyák és a birkák együtt mutatják meg, mire képesek

A Barka Állatsimogató - Dunakeszi szervezésébenezen ezen a hétvégén várják az állatbarátokat, sőt, 20-án vasárnap 11-16 óráig a nap folyamán többször láthatnak kutyás terelő bemutatókat is. Ezek alkalmával betekintést nyerhetnek a hagyományos pásztorkutyás birkaterelés világába a Francia Pásztorkutya Klub jóvoltából. Izgalmas és egyben csodálatra méltó lesz látni, hogyan dolgozik együtt ember és állat egy közös cél érdekében. Láthatják, mi mindent kell tudnia egy terelőkutyának, és a terelendő birkáknak is milyen feladatokkal kell megbirkóznia.

Akik szereti az állatokat, azoknak biztosan nem okoz gondot, ha a kiváncsibb jószágok még meg is szaglásszákForrás: Barka Állatsimogató - Dunakeszi/Facebook

Az az érdekessége a terelésnek, hogy nem elég csupán a kutyának képzettnek lennie, a birkanyájnak is ismernie kell a "játékszabályokat". Ezeken a bemutatókon az állatsimogató saját birkái lesznek a terelendő nyáj. Ugyan még ők is csak tanulják ezt a feladatot, mégis látványos lesz a folyamat.
Ez alkalommal megismerhetik tehát a munkakutyák és a birkák világát, más szemszögből is. Milyen egyéb állatokkal találkozhatnak az oda kilátogatók?

Lesz nyuszi, vízibivaly, szürkemarha, láma, zebu, mangalica, magyar tarka szarvasmarha, kecske, racka juh, birka, szamár, baromfi, aranyfácán, ló, és a sor folyamatosan bővül.

Sétalovaglás és külön tengerimalac, illetve nyuszi simogató is lesz a legkisebbeknek. Az állatok egy része alkalmanként szabadon fog sétálni a nézők között (pl. kecskék, birkák), tehát már a bejárattól közvetlen kapcsolatba kerülhetnek velük. Mivel kíváncsiságból odamennek majd és megszaglászhatják a vendékgeket, az állatokkal bizalmatlanabb gyermekeket érdemes eleinte ölbe venni. Belépő: 1300 Ft/fő, mely tartalmaz egy csomag Zoo Csemegét. 4 éves kor alatt ingyenes a belépés. A nagycsaládos belépő: 2 felnőtt + 3 (4 évnél idősebb) gyermek esetén a belépőjegy 1000 Ft/fő. Nyitvatartás: szeptember 19-20., szombat-vasárnap,10:00-17:00 óráig. További ibnformációkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak. 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek