Október első napja a lányoké

  Áprilisban elmaradt, a szervezők így október első napján tartják meg a Lányok Napját, amelyre immár 9. alkalommal várják a tudományok, a technológia és az informatika világa iránt érdeklődő fiatalokat. A Nők a Tudományban Egyesület által megálmodott eseményen ugyanakkor idén csak online várják a résztvevők jelentkezését.

  Október első napja a pályaválasztó lányokéForrás: shutterstock.com/Rawpixel.com

  A szervezők tájékoztatása szerint október 1-jén több vállalkozás, egyetem, kutatóintézet fogadja a fiatal lányokat, hogy bepillantást nyerjenek a műszaki és természettudományok gyakorlati alkalmazásaiba. A kezdeményezés célja pedig éppen az, hogy a pályaválasztás előtt álló diákok tapasztalatot szerezzenek esetleges jövőbeli szakmájukról, munkahelyeikről. 2019-ben országosan 77 fogadóhely csatlakozott, amelyek 21 városban várták az érdeklődő fiatal lányokat. Tavaly csaknem 2600-an vettek részt az eseményen, és nyertek ezáltal betekintést a műszaki és természettudományi szektor életébe.

  A teljes programot megtekinthetik a Lányok Napja hivatalos oldalán, ahol jelentkezni is lehet.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!