Jó bulinak ígérkezik medvéket nézni egy ősrégi autóbusszal

Szeptember 19-én, szombaton nosztalgia-autóbusz indul a veresegyházi Medveotthonba. Ez alkalommal egy frissen felújított Ikarus 55-ös típusú autóbusszal utazhatnak oda-vissza. Miért érdemes oda ellátogatni? Mert ott található Közép-Európa egyetlen Medveotthona, ahol 3,5 hektárnyi egybefüggő kifutójában kedvére játszhat a több tucat medve.

Jó kis párosítás: egy vidám és különleges utazás és az állatokForrás: Volánbusz Zrt/Facebook

A Medveotthonban élő állatok fajtája és egyedszáma folyamatosan változik, hiszen az ország minden részéről érkeznek ide példányok. A parkban farkasok, mosómedvék, ormányos medvék és két rénszarvas is él. Említésre méltó a megfigyelhető madárvilág is. Nagy élmény közvetlen közelről szemlélni a gyülekező, köröző hollókat, varjúkat, egerészölyveket, vércséket, szarkákat. A Medveotthon közvetlen közelében található egy lovarda, egy póni farm, valamint tartanak szürke marhát és rackajuhokat is – olvasható a Medveotthon weboldalán.

Őt és társait is megfigylehetik, ahogyan játszanak, pihennek, táplálkoznakForrás: medveotthon.hu

Aki tehát szívesen felkeresné a macikat és társait, szombaton egy kis időutazást téve a régi idők autóbuszával utazhat. A külön díjszabású járatok a Stadion autóbusz-állomás és a veresegyházi Medveotthon között közlekednek. Indulási időpontok odafelé: Budapest, Stadion autóbusz-pályaudvar: 9:00, 13:00. Indulási időpontok visszaefelé a Veresegyház, Medveotthon megállóból: 12:00, 16:00. A járatokra csak retúrjegy váltható elővételben online ide kattintva, illetve a helyszínen (a készlet erejéig) az autóbusz-vezetőnél, melynek ára egységesen: 1900 Ft. További információkat az esemény Facebook oldalán olvashatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek