Utahban börtönben végezhetik, akik nem viselnek maszkot az iskolában

Vádat emelhetnek azon diákok és iskolai dolgozók ellen, akik nem viselnek maszkot az amerikai Utah állam iskoláiban. Gary Herbert kormányzó még július 17-én elrendelte a maszkok viseletét az iskolai épületekben és a buszokon. Az iskolában tartózkodó összes diáknak, tanárnak, a személyzet minden tagjának és a látogatónak kötelező jelleggel maszkot kell viselnie – írja a CNN.

Ebben a utahi általános iskolában, ahogy a többiben is, mindenkinek maszkban kell lennieForrás: AFP/2020 Getty Images/George Frey

A végzés megsértése hasonlóan súlyos következményekkel jár, mint bármely más törvény megszegése, így hathónapos börtönnel vagy 1000 dolláros bírsággal is büntethető lehet.

A maszkokat az iskolákban a helyi hatóságok ellenőrzik. "A kötelező maszkviseléssel nem a diákokat, a szülőket vagy a tanárokat büntetik, hanem célja a biztonság – közölte Anna Lehnardt, a Herbert kommunikációs cég igazgatója a CNN-nek tett nyilatkozatában. A Johns Hopkins Egyetem beszámolója szerint Utahban legalább 47 521 fertőzöttet tartanak számon és 377 haláleset történt.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek