Terápiás láma csillapítja a kedélyeket az amerikai tüntetéseken

Caesar hatéves, kiállításgyőztes láma, aki miután visszavonult a versenyzéstől, „lámaktivistaként" illetve terapeutaként találta meg a helyét. Jelenleg épp az amerikai tüntetéseken csillapítja a feszültséget, az elmúlt hónapokban tíz demonstráción vett részt, a felén Portlandben - adja hírül az insider.com.

A kép illusztrációForrás: Joakim Roubert /pixabay.com

Mint Caesar gazdája, Larry McCool elmondta, a láma elsősorban az ölelésen keresztül nyújt érzelmi támogatást és hoz némi békét a feszültségteli időkben, de már maga a megjelenése is nyugalmat sugároz.

"Van olyan, hogy bemegyünk egy tízezres tömegbe, ahol mindenki skandál, énekel, menetel, megafonozik, de amikor Caesar megjelenik, tapintható lesz a nyugalom, ami belőle árad."

A körülbelül másfél méter magas Caesar a leghíresebb a tucatnyi láma közül, akik McCoollal élnek a jeffersoni Mystic Llama Farmon, körülbelül 100 kilométerre Portlandtől.

A láma eddigi életében több mint 50 felvonuláson vett részt, különféle civil illetve környezetvédelmi kezdeményezésekhez kapcsolódóan, emellett rendszeres látogatója idősotthonoknak és iskoláknak is.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek