Eredeti filmek kulisszái között szórakozhatnak a kisvárdai Cinemaqua moziparkban

Fantasztikus, filmes világ várja a látogatókat több, mint 300 ezer négyzetméteren eredeti díszletekkel, hihetetlen látványelemekkel Európa legújabb és tematikájában eredeti moziparkjában. Az ismert szórakoztatóparkoktól eltérően Kisvárdán eredeti filmek díszletei és kellékei is helyet kaptak. A Cinemaqua több, különböző világot ötvöz és fog egybe, így lényegében minden korosztály, minden érdeklődő megtalálhatja a kedvére való szórakozási formát. 

Fantasztikus kalandok közé repítik az ide ellátogató vendégeketForrás: Cinemaqua/Facebook

Felsorolni sem lehet azokat a látnivalókat és élményeket, amelyek ebben a Film- és Natúrparkban várják a látogatókat. A parkot sétálva is bejárhatják, de akár igénybe vehetik a 12 személyes nyitott elektromos kisautók egyikét is, amellyel eljuthatnak egy különleges túra során a Lost World-ben, az Elveszett világ dinoszauruszok lakta rengetegébe. Ez a rész adja a leginkább természetközeli élményt. Mesés túrát tehetnek a vadregényes rengetegben, s elképzelhetik, milyen volt, amikor még a dinók uralták a bolygót – olvasható a kisvarda.hu weboldalán. 

Változatos helyszínek, eredeti kellékek között kóborolhatnakForrás: Cinemaqua/Facebook

A bejáratnál található a Cinemaqua Palace, – mellette a New York-i Szabadság-szobor vagy az amerikai elnökök sziklába vájt kicsinyített másolata – ahol rengeteg érdekességre derül fény a világ filmgyártása a magyar, illetve Kisvárda és környékének tekintetében.

Az 1900-as éveket idéző pavilonban még filmes trükköket is ki lehet próbálni, illetve itt léphetnek be a XXI. század VR reality világába.

Itt minden tárgy megtapogatható, hiszen ez a park élményeket szeretne adni látogatóinak, nem csupán látványt. A tervek szerint minden év attrakcióit valamilyen tematika fogja jellemezni. Idén a fő téma Amerika – az első amerikai telepes falutól Hollywood filmes térhódításáig. Ennek jegyében kezdheti meg utazását a látogató, ebben a különleges világban. Megcsodálhatják egy 1614-es amerikai telepesek lakta falu díszleteit is.

Az idei évben a vadnyugat is főszerepet kapForrás: Cinemaqua/Facebook

A Honvédsuli-szigetre katonai sátrakat építettek a gyerekeknek, amely különleges élményeket és hangulatot garantál. A kisebbek kötéllel húzhatják át magukat egy lakatlan szigetre. A Kalandhajó hossza eléri a 48 métert, melynek külső és belső tere egyaránt megtekinthető. A látogató át tudja élni, milyen lehetett Sir John Franklin kapitány északnyugati átjárói expedíciója 1844-ben.

Igazi kuriózum a Mutatványosok utcája is, ami a lovagvárak romantikájának és a Trónok harca sötét középkori fantáziavilágának elegye.

A hely mellett található egy speciális cirkusz, ahol az is artistává válhat, aki eddig csak álmodott róla. Ezen felül megtalálható a csodák országa „Wonderland", Gyermekszigetek, és a minden gyermek vágyát képező Játékkészítő híres világa. A park szeptember elejéig mindennap, utána hétvégenként várja a látogatókat Halloween napjáig. További információkat a Cinemaqua Facebook oldalán találhatnak.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek