Az EVA Air bemutatta Hello Kitty repülőgépét, amely sehova sem viszi el az utasokat

Az EVA Air, Tajvan egyik legnagyobb légicége, augusztus 8-án (ami ott az Apák napja) különleges utazást kínál, hogy kielégítse ügyfelei utazási kedvét. Az utazás körülbelül három órát vesz igénybe, a repülés a Taipei Taoyuan repülőtérről indul, majd felszállva köröz, és ugyanarra a repülőtérre érkezik vissza. Az utasok a "szuper népszerű" Hello Kitty Dream repülőgépen repülnek.

"A nemzetközi utazási piacot több mint fél évre felfüggesztették" – áll egy sajtóközlemény az EVA Air honlapján. "Az emberek külföldi utazások iránti vágya egyre erősebb. Az utasok kívánságainak kielégítése érdekében az EVA Air úgy döntött, hogy augusztus 8-án, Apák napján bevezet egy alternatív utazási élményt."

A szombat 10: 30-kor induló járatot a BR5288 repülési számmal kell üzemeltetni. Hogy miért pont 5288? Amikor kiejtik a számsort, úgy hangzik kínaiul "szeretem apát".

Ha tiszta az ég, számos látványosságot tekinthetnek meg, beleértve a Guishan-szigetet és a festői Guangdong partvidékét, valamint más közeli szigeteket. Az utasok elvárhatják Hello Kitty témájú repülési élmény mellett a kényelmi szolgáltatásokat is, mint pl. ingyenes WiFi-t és olyan szórakoztató rendszert, amelyet általában a hosszútávú járatokra tartanak fenn. Az étkezés a repülés egyik legfontosabb eleme. A főételek a három Michelin-csillagos Motokazu Nakamura séf által készített chirashi don (válogatott sashimi rizzsel) vagy egy klasszikus párolt marhahúsos tészta.

AHello Kitty témájú Airbus A330-300 fedélzetén Michelin-csillagos ételeket szolgálnak felForrás: Imaginechina via AFP/Bu yu - Imaginechina/Bu Yu

A turista osztályra szóló jegy 5 588 TWD tajvani dollár, ami kb. 52 ezer forint. Az utasok dönthetnek úgy is, hogy a business osztályra kérik a jegyüket, ez esetben további 1 000 tajvani TWD-t kell leperkálniuk. A nemzetközi turizmust a világ nagy részében ténylegesen leállították, mivel az országok bezárták a határaikat, hogy megállítsák a koronavírus-járvány terjedését, és ez alól Tajvan sem kivétel. A sziget márciusban lezárta határait a növekvő koronavírus-járvány közepette. A külföldi állampolgároknak továbbra is tiltják a sziget látogatását, ám a tajvani külügyminisztérium június 24-én bejelentette, hogy fokozatosan enyhít a belépési szabályokon, válaszul a gazdasági tevékenység folytatására tett világméretű erőfeszítésekre – írja a CNN.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek