Ezek a gyerekek számára legizgalmasabb londoni múzeumok és galériák

Hamarosan a londoni múzeumok és galériák újból megnyílnak, miután a koronavírus-járvány több hónapra az ajtóik bezárására kényszerítette őket. Kicsit másképp fognak kinézni, hiszen a társadalmi távolságtartási intézkedéseket alkalmazni fogják, és emiatt kevesebb interaktív kiállítást kínálnak, de kiváló lehetőség ezekre a helyekre ellátogatni, ha tudásra szomjazó csemetéikkel éppen Londonban járnak. Ami pedig a legjobb: a többségükbe ingyenes a belépés!

Natural History Museum

Az ottani természettudományi múzeum London egyik leglenyűgözőbb épülete. A Hintze teremben található a Hope nevű, 25 méteres kék bálna csontváz, és több száz kiállítás is látható a világ növény- és állatvilágának fejlődéséről

Ez a látvány sok gyereket megragadForrás: just-pix/Pixabay

A Föld történetének 4,5 milliárd éves élettartamát 80 millió példány mutatja be a dinoszauruszokról, hátborzongató csúszómászókról és vulkánokról szóló szobákkal egyetemben. Augusztus 5-től kezdetben csak szerdától vasárnapig (11-től 18-ig) nyit ki újra, és a résidőket előre kell lefoglalni. (Nyitás: augusztus 5-én, ingyenes a belépés, előzetes foglalás, nhm.ac.uk).

Victoria and Albert Museum

Ötezer éves művészet és formatervezés teszi ezt a múzeumot London egyik leglenyűgözőbb gyűjteményévé, amelybe szabadon mozoghatnak. Csillogó ékszerek, bonyolult szobrok vagy VIII. Henrik íróasztala, mind megtekinthetők a szórakoztató útvonalakon végighaladva. Egy meleg napon a múzeum gyönyörű udvara ideális hely egy csésze tea elfogyasztásához. A múzeum augusztus 6-án, csütörtökön nyit ki és vasárnapig tart nyitva, ingyenes belépőkkel, amelyeket előzetesen le kell foglalni. (Nyitás: augusztus 6-án, ingyenes belépés, előzetes foglalás, vam.ac.uk).

Science Museum

Ennek a tudományos múzeumnak az ingyen látogatható galériáiban feltérképezik a technológiai találmányok előrehaladását, a gőzenergia születésétől az űrben tett kalandjainkig.

Az Apollo 10 parancsnoki modulja, Charlie Brown 1969-bőlForrás: By Geni/Science Museum/Wikipedia

A Wonderlab célja a fiatalabb gyerekek kíváncsiságának kiaknázása, míg a galériák az orvostudományra, a sofőr nélküli technológiára és egy új kiállításra invitálnak, amely a Hubble távcső 30. évfordulójáról is megemlékezik. Az augusztus 19-i újbóli megnyitása után a hét minden napján várja látogatóit szeptember 6-ig, azután minden szerdától vasárnapig tart nyitva. (Nyitás: augusztus 19-én, ingyenes belépés, előzetes foglalás, sciencemuseum.org.uk).

Horniman Museum

Frederick John Horniman, a viktoriánus teakereskedő nyitotta meg házát a látogatók számára, és az elmúlt hónapokat leszámítva folyamatosan nyitva állt. Tárgygyűjteménye tízszeresére nőtt, most a természettudomány, az antropológia és a népzenetudomány nemzetközileg jelentős kiállításaival.

A Horniman Museum fő galériájaForrás: Fæ - Self-photographed/Wikipedia

 A múzeum Permian Monsters kiállítása 2021 januárjáig tart, amely a dinoszauruszok előtti életet mutatja be. Az interaktív kiállításokat lefedték, és néhány látnivaló, beleértve az Állati Sétát (Animal Walk) és a Pillangó ház, jelenleg nem tekinthető meg. A Horniman minden nap nyitva van, de a múzeumba való belépést előre be kell foglalni. (Nyitás: július 30-án, előzetes foglalás, horniman.ac.uk).

Museum of London

Mennyit tud valójában arról a városról, ahol jár? Ez a múzeum a város lenyűgöző, furcsa és néha sötét történelmére világít rá, londonium római időkre visszanyúló gyökereitől egészen a 2012-es olimpiáig. A látogatók egyik kedvenc látványossága az óriási zsírhegy, amit a csatornákból távolítottak el. Történelem is készül itt: a múzeum összegyűjtötte a londoniak életét tükröző történeteket és műtárgyakat a koronavírus-járvány karantén időszakából. (Nyitás: augusztus 6-án, ingyenes belépés, előzetes foglalás, museumoflondon.org.uk).

Museum of London Docklands

London kikötővárosának története a West-India Quay kerületében Anglia szerepét mutatja be a kalózok rabszolgakereskedelemtől a kalózok történetéig.

A kikötőben álló múzeum megelőlegezi a hangulatot és a múzeum témájátForrás: Gordon Joly, Wikipedia

A Sailortown részlegen a dokkok mellett felépítettek egy 19. századi londoni kerületet üzletekkel, házakkal és kocsmával kiegészítve. Rengeteg ingyenes rendezvény zajlik a múzeumban, ideértve a gyerekek műhelyét is, ahol meg lehet tanulni dokkolni. (Nyitás: augusztus 6-án, ingyenes belépés, előzetes foglalás, museumoflondon.org.uk).

Cutty Sark

Ismét megnyílik a világ egyik leghíresebb teaszállító vitorlás hajója. 1869-ben indult útjára, és a korszak leggyorsabb hajója volt, 20 mérföld órás sebességgel haladva London és Sydney között. A The Royal Museums Greenwich a nyár folyamán tervezi a National Maritime Museum, a Queen's House és a Royal Observatory épületeit megnyitni, ahol megismerkedhetnek a Trafalgari csatával és megnézhetik azt a kabátot, amelyet Nelson visel, amikor halálos sebesülést szenvedett. A Cutty Sark egész héten nyitva tart, de mindenképpen érdemes ide előre helyet foglalni. (Nyitás: július 20, a gyerekeknek ingyenes a belépés, előzetes foglalás, rmg.co.uk/cutty-sark).

 

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek