Ez a galéria nyit újra elsőként Londonban a nagyok közül

A nagy londoni galériák közül a National Gallery fogad elsőként újra látogatókat a koronavírus-járvány miatti leállás után. A brit nemzeti képtár július 8-tól lesz ismét látogatható, azonban több másik intézmény is bejelentette már a terveit - olvasható a BBC News oldalán.

A National Gallery rotundájaForrás: Unsplash

 A londoni Királyi Művészeti Akadémia - csökkentett nyitva tartási idővel - július 9-től, a Barbican galériája július 13-tól, a Tate múzeum július 27-től fogad ismét látogatókat. A brit kormány a múlt héten jelentette be, hogy szombattól kinyithatnak a múzeumok és galériák, akárcsak a mozik, a pubok, az éttermek, a szállodák, a fodrászatok, a könyvtárak, a vidámparkok és az állatkertek.

A brit kulturális és művészeti intézmények többsége azonban nem él az újranyitás lehetőségével, sokuk nem tud ilyen rövid idő alatt alkalmazkodni a kormány által előírt biztonsági irányelvekhez. Az intézmények egy része, köztük a British Museum és a Természettudományi Múzeum még nem közölt pontos dátumot, de azt megerősítették, hogy nem nyitnak ki szombaton.

Néhány múzeum csak augusztustól vagy szeptembertől fogad újra látogatókat.

A National Gallery, a Tate, a Barbican és a Royal Academy minden látogatójának időpontra szóló jegyet kell majd váltania a belépéshez. Egyes intézményekben kötelező, másokban ajánlott lesz a maszkviselés. A biztonsági előírások között pedig továbbra is szerepel a távolságtartás.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek