Willy Wonka-szerű csokoládéüzem épül Hollandiában

Amszterdamhoz közel hamarosan megelevenedik a képzelet világa. A New York Post szerint Willy Wonka-szerű csokoládéüzem épül Hollandiában, Zaandam városában, amely Amszterdamtól nagyjából 18 km-re, északra található. Az amszterdami székhelyű SeARCH építészeti iroda ugyanis összeállt a Tony Chocolonely céggel, hogy létrehozzák a Tony Chocolonely Chocolate Circust. A helyszínen három épületet húznak fel, amelyek közül az egyikben hullámvasút is lesz.

Ilyen épületből még csak hasonló sincs a világon, csupán a filmvásznonForrás: search.nl

A Csokoládé Cirkusz projektjét eredetileg Tony Chocolonely hirdette meg 2018-ban, de a terveket csak a közelmúltban tették közzé. A látvány minden bizonnyal szokatlan és meglepő lesz – hasonló a Johnny Depp főszereplésével készült Charlie és a csokigyár című filmben látotthoz – bár csokoládéfolyó sajnos nem lesz benne.

A tervek szerint a hullámvasút egy kört tesz majd meg a piros pavilonon keresztül.

A gyár belsejét a látogatók gyalogosan fedezhetik fel, miközben mindent megtudhatnak a csokoládéról, beleértve a csokoládéipart érintő problémákat és kérdéseket is. A komplexumot állítólag majd 600 alkalmazottal működtetik, amely évente több mint 500 000 látogatót képes fogadni. A projekt összességében körülbelül 105 millió dollárba kerül.

Nagyon boldogok vagyunk, és már alig várjuk. Hát te?" – áll a SeARCH nyilatkozatában.

Azt még nem lehet tudni, hogy a projekt pontosan mikor fejeződik be, de ha egyszer elkészül, a Csokoládé Cirkusz látogatása minden bizonnyal sok gyerek kívánságlistájára felkerül – írja a Travel and Leisure.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek