Szombaton ingyen léphetnek be a Magyar Vasúttörténeti Parkba

Több mint 100 vasúti járműkuriózum parkol Európa egyik legnagyobb szabadtéri és egyben legelső, interaktív vasúti múzeumában, ahol a látogatók nemcsak nézhetik az ősi masinákat, hanem maguk is kipróbálhatják azokat. Június 20. szombaton díjmentesen léphetnek be, és élvezhetik a park nyújtotta élményeket. Utazhatnak nagymozdonyon, beülhetnek a Csajka sínautóba, hajtányozhatnak, fordítókorongozhatnak, vagy felülhetnek a lóvasútra. Kicsik és nagyok kedvence az évről évre bővülő kerti vasút, ahol izgalmas és változatos vonalvezetésen roboghatnak végig az utasok igazi kismozdonyok vontatásával.

Szombaton mindenki ingyen léphet be, hogy megnézhesse a park különleges járműveitForrás: Magyar Vasúttörténeti Park/Facebook

Az 1911-ben épült, a maga nemében páratlan 34 állásos körfűtőház 3000 nm-es Orient-csarnokában láthatók a magyar és a nemzetközi vasúti közlekedés történelmében kiemelt jelentőséggel bíró személykocsi-különlegességek. Így pl. az 1868-ban gyártott Első Erdélyi Vasúti kocsi, a Százéves Vonat kocsijai, vagy a nagy becsben őrzött teakfa étkező kocsi, amely egykor a mára fogalommá és nosztalgikus emlékké vált híres Orient Expressz mozdonya mögött robogott.

Az ingyenes napon az Első Magyar Gőzvasúti Alapítvány tájékoztatása szerint a 1026-os mozdony is be lesz gyújtvaForrás: Magyar Vasúttörténeti Park/Facebook

A vasútmodellek szerelmesei pedig az átalakított vasúti kocsiban, illetve a terepasztalok lakhelyéül szolgáló Vasútmodell-házban szemlélhetik meg a miniatürizált vonatok világát.

A szép parki környezetben megpihenhet a fáradt látogató. A gyerekeknek biztonságos játszótér szolgál a maradék energiák levezetésére, sőt a hétvégéken korszerű, jelzőlámpákkal és közlekedési táblákkal felszerelt KRESZ-pálya segít beilleszkedni a közúti közlekedés világába. A Magyar Vasúttörténeti Park áprilistól novemberig várja az egész napos, vasúti élményekkel teli kikapcsolódásra vágyó látogatóit – olvasható a Magyar Vasúttörténeti Park weboldalán.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek