Online utazásra, új helyek és rejtett hazai kincsek felfedezésére csábít az országjáró vizsla

A nyári szünet közeledtével újra keresni kezdték a gyerekek a tavalyi évben megszeretett mesefigurát, Kajlát, az országjáró vizslát. Kajla hamarosan újra útnak indul, ráadásul a tanév közeledtével majd egy új meglepetéssel jelentkezik a tanároknak és a diákoknak.

Az országjáró vizsla nyomában számos kvízkérdésen keresztül jutva tanulhatnak a gyerekekForrás: kajla.hu

A Magyar Turisztikai Ügynökség kezdeményezésére, az Oktatási Hivatal és a Klebelsberg Központ együttműködésében, oktatási és digitális szakemberekkel közösen olyan rendszert alkottak, ahol a tanárok néhány kattintással játékos feladatsorokat hozhatnak létre és oszthatnak meg a diákokkal. 

Az elmúlt hónapokat jellemző online oktatási gyakorlat a végéhez közeledik, hiszen jön a nyári szünet. Az új online rendszeren keresztül a diákok játékos, szerethető formátumban tanulhatnak, felelhetnek. Az innovatív eszköznek részét képezi a tehetségfejlődés követése, emellett a diákokat saját hibáik kijavítására ösztönzi. A rendszer ingyenes, és tetszőlegesen testre szabható.

A feladatsoroknak három típusa van.

Az egyik egy videós kvíz, amely gyakorlatilag bármilyen videós tananyag számonkérésére alkalmas. A játék során egy, a listában szereplő Kajla videóhoz készíthetnek a tanárok kvízkérdéseket, a diákoknak pedig a videó megnézése után adott idő alatt kell a kérdéseket feleletválasztós formában megválaszolniuk.

A másik az úgynevezett ejtőernyős kaland, melynek lényege a helyismeret, a kalandozás, a földrajz és az országismeret. A játék során egy tetszőleges Google Street View linken elérhető helyszínhez készíthető kvíz a gyermekek számára. A diákok a feladat megoldásakor a helyszínen „landolnak".

A harmadik forma a Rejtélyes térkép nevet kapta, ami egy vaktérkép, lényege pedig az országismeret. A játék során egy, a megyék körvonalát és nevét tartalmazó vaktérképhez készíthető el kvíz a gyerekek számára. Kajla hamarosan további kalandokkal is visszatér, ezzel is utazásra, új helyek és rejtett hazai kincsek felfedezésére csábítva több ezer magyar családot – tudtuk meg a Magyar Turisztikai Ügynökség sjtóközleményéből.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek