A skót főváros diákjai iskolai uniformisba bújtak, pedig még nem is járhatnak suliba

Az Egyesült Királyságban a koronavírus-járvány ideje alatt az iskolákat csak kiszolgáltatott helyzetű gyermekek látogathatták, illetve a kulcsfontosságú dolgozók gyermekei, akiknek szülei nem maradhattak otthon. Az Egyesült Királyságban a kötelező iskolai uniformist sok hallgató kétségkívül örömmel dobta el a karantén ideje alatt, de úgy tűnik, nem mindegyikük. Edinburgh-i diákok egy csoportja ugyanis uniformis-napot tartott otthon, és örömmel vette fel a szögre akasztott viseletet.

A skót diákok egy csoportja az összetartozás jelképeként tekint az iskolai viseletre - illusztrációForrás: Monkey Business Images/Shutterstock

Több gyermek lelkesen beszélt a kezdeményezésben való részvételről. Az egyik tanuló azt mondta: "Ez valóban segít koncentrálni, amikor otthon tanulok, és hiszem, hogy mindannyiunkat egy közösséggé kovácsol." Egy másik tanuló hozzátette, hogy az iskolai egyenruhájának viselete hozzájárult ahhoz, hogy "közelebb" érezze magát barátaihoz, akikkel a koronavírus-járvány miatt most nem találkozhatnak. Egy másik gyermek több okot is megemlített, miért vesz részt szívesen ebben a kezdeményezésben. "Nyilvánvalóan kényelmes, és arra emlékeztet engem, hogy minden rendben lesz, és valaki mindig ott lesz majd velem, ha szomorú lennék."

Az uniformis-nap után a kormány a hét elején bejelentette, hogy a tanintézményeknek fel kell készülniük arra, hogy a következő hónap elejétől fokozatosan megnyissanak. Ahogy mi is írtunk róla, a szigetország azt tervezi, hogy először az általános iskola 1. és a 6. évfolyamos gyermekei térhetnek vissza júniusig, kisebb csoportokban tanulva. Időközben viszont kiderült, hogy a walesi iskolák június 1-jén nem nyitnak ki, míg Skóciában és Észak-Írországban egyáltalán nem látják reálisnak, hogy a diákok visszatérhetnének a nyári szünet előtt, így valószínűleg csak szeptemberben vehetik fel újra egyenruháikat a tanulók, a következő évfolyam kezdetén – írja az Evening Standard.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek