Minden szombaton ingyenes idegenvezetés várja ebben a horvát városban

  Minden szombaton ingyenes idegenvezetésen vehetnek részt a horvát Károlyvárosba látogató turisták. A séta során megismerhetik a település múltját, bejárhatják a nevezetességeit és érdekes történeteket is hallhatnak.

  A város nevezetes épületeit és parkjait is bemutatják - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

  Ez Horvátország eddigi egyik leghosszabb időszakra hirdetett ingyenes városnéző túrája, ugyanis egészen augusztus végéig lehet élni a lehetőséggel - írja a horvát HrTurizam.

  A szervezett városnézés minden alkalommal 11 órakor indul a Katzel Pavilon elől és összesen 90 percig tart. Minden hétvégén más-más témát vezetnek fel a vendégeknek, és ezzel együtt változnak az útbaejtett látnivalók is, ezért akár több hétvégén is érdemes benevezni a sétára a nyár során.

  Egyebek mellett bemutatják a város Mária Terézia idejére visszanyúló múltját, megismertetik az ott született hírességeket és a hozzájuk kötődő épületeket, továbbá bemutatják a város parkjait és azok eredetét is. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet a vodici.karlovac@gmail.com címen tehetnek meg.

  A horvát sajtó a városnézés után javasolja a helyi gombaételek és sörök megkóstolását, ugyanis a város nagyszerű finomságokat kínál. A helyiek célja, hogy brandet építsenek a jellegzetes gombás finomságaikból és söreikből, továbbá ismert gasztro-célponttá tennék a várost.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!