Minden szombaton ingyenes idegenvezetés várja ebben a horvát városban

Minden szombaton ingyenes idegenvezetésen vehetnek részt a horvát Károlyvárosba látogató turisták. A séta során megismerhetik a település múltját, bejárhatják a nevezetességeit és érdekes történeteket is hallhatnak.

A város nevezetes épületeit és parkjait is bemutatják - illusztrációForrás: Shutterstock / Készítette: Dreamer4787

Ez Horvátország eddigi egyik leghosszabb időszakra hirdetett ingyenes városnéző túrája, ugyanis egészen augusztus végéig lehet élni a lehetőséggel - írja a horvát HrTurizam.

A szervezett városnézés minden alkalommal 11 órakor indul a Katzel Pavilon elől és összesen 90 percig tart. Minden hétvégén más-más témát vezetnek fel a vendégeknek, és ezzel együtt változnak az útbaejtett látnivalók is, ezért akár több hétvégén is érdemes benevezni a sétára a nyár során.

Egyebek mellett bemutatják a város Mária Terézia idejére visszanyúló múltját, megismertetik az ott született hírességeket és a hozzájuk kötődő épületeket, továbbá bemutatják a város parkjait és azok eredetét is. A részvételhez előzetes regisztráció szükséges, melyet a vodici.karlovac@gmail.com címen tehetnek meg.

A horvát sajtó a városnézés után javasolja a helyi gombaételek és sörök megkóstolását, ugyanis a város nagyszerű finomságokat kínál. A helyiek célja, hogy brandet építsenek a jellegzetes gombás finomságaikból és söreikből, továbbá ismert gasztro-célponttá tennék a várost.

Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

Utazzon!
Ezek is érdekelhetnek