Kitárják pincéiket a szomszédos borászok a turisták előtt

  Hamarosan tárt kapukkal várják a borok kedvelőit a szomszédos Horvátországban. Négy hétvégén, négy neves pincészetet mutatnak be Eszék-Baranya megyében. Borkóstoló és borászattal kapcsolatos előadások is lesznek.

  Szlavónia és Baranya boraival ismerkedhetnek meg a látogatók - illusztrációForrás: Pixabay / Készítette: Jill Wellington

  A borhónap rendezvény június 12-én kezdődik és július 11-én ér véget. Minden hétvégén más-más pincészet várja a látogatókat: a Baranyai-, a Feričanač-, Erdutski- és a Đakovačka borászatok szőlőiben tartják meg a programokat. 

  A finom borok megízlelése mellett minden hétvégén körbejárhatnak egy kiállítást is, esténként koncerteket hallgathatnak, továbbá versfelolvasás is lesz. Mindemellett, aki szívesen belelátna a borkészítés fortélyaiba, annak érdemes előre bejelentkezni a Borok kis iskolája előadásaira, ahol tapasztalt nedűkészítők osztják meg tudásukat a "tanulókkal".

  A szervezők bortúrákat is terveznek, amely során vezetővel lehet bebarangolni az adott szőlészet környékét, megismerni a természeti adottságait és többet megtudni a helyi borászat múltjáról. Gyalog és kerékpárral is útnak indulhatnak az érdeklődők.

  A boros esemény zárórendezvényét Eszéken szervezik meg, ahol esti kulturális programokkal és borutcával készülnek - tudtuk meg a horvát HrTurizam híréből.

  Szóljon hozzá
  0 hozzászólás
  Elsőként értesülne legfrissebb híreinkről és induló nyereményjátékainkról? Regisztráljon és iratkozzon fel hírlevelünkre! Ha tetszett a cikk, akkor kattintson a tetszik gombra vagy kövessen minket Facebook és Instagram oldalunkon!

  Utazzon!
  Az oldalról ajánljuk!